MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR VE KUTUPLAR

OFANSİF - Mustafa GÜRBÜZ


Kayserispor’da kaynayan kazanın altına odun atılmasında hiç sıkıntı olmuyor. Futbolcuların ortaya koyduğu oyun ve performans konusunda her kesimin farklı yorumları olsa da ben yine de bu sezon birbirinden bu kadar uzak isimlerin bir araya gelişlerinin büyük hata olduğu görüşündeyim. Kurulu bir yapıyı bozarak maliyeti düşüreceğim diye ortaya çıkılması sonunda enkaz denebilecek bir yapıyı karşımıza getirmiş oldu. Kayserispor’da futbolcuların durumlarını incelerken fert fert iyi diye değerlendirmeler yapabiliriz. Bu durum sadece fert fert olmamalıdır. Futbol bir takım oyunudur. Bu nedenle yapılacak çalışmaların takım olarak değerlendirilmesi gerekiyor. 

Kayserispor’da biraz önce bahsettiğim takım olgusunu ligde sadece bir veya iki maçta görebildim. O maçlarda da alınan sonuçlardan daha çok takımın ortaya koyduğu oyun konuşulmuştu. Yine söylüyorum bu takımda mali olarak bir problem göremeyen yöneticilerin, takım içindeki huzuru yeninden bulma adına nasıl bir adım atacaklarını da şimdiden merak ediyorum. Bu konuda önlerinde örnekler olmasa da bence kutuplaşma denen olguyu düşünsünler ve buna göre bir çalışma yapsınlar. En azından saha içindeki yardımlaşmanın bu şekilde gerçekleşmesine neden olabilirler.

‘Kutuplaşma yok’ derlerse inanmam. Bu takımda bazı isimler olduğu sürece kutuplaşmaların olacağını da buradan belirtmek isterim…