MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR MORALİNİ BOZMAMALI!

OFANSİF - Mustafa GÜRBÜZ


 

Kayserispor’un ligde oynayacağı Beşiktaş maçı öncesinde rakiplerin aldığı sonuçlara bakarak mutlak galibiyetin çok şeyi değiştireceğini görmeyenimiz yoktur. Özellikle ligin alt sırasında yer alan takımlarında ne kadar kötü sonuçlar aldığı ve bunun da bizim açımızdan bir avantaj olduğunu düşünürsek, umarım beklediğimiz veya istediğimiz galibiyet bizim olur.

En azından bir puan olayını bile bir kenara bırakarak mutlak galibiyetin, takımı sıralamada ne kadar önemli bir çıkış yaptıracağını düşünmeliyiz. Bakınız ligin en altında düşmesine kesin gözüyle baktığımız Kayserispor’dan bahsediyoruz. Ortaya konan hedefe inanmanın ne kadar önemli olduğunu bu açıdan bir kez daha söyleyebiliriz. Ligin ikinci yarısında gerçekten ortaya koyulan oyun ve yapılan çalışmalar, bu takımın ne denli önemli bir çıkış yakaladığını net bir şekilde göstermektedir.

Kayserispor bu nedenledir ki, çıkış yakalamış olduğu bu zamanda kayıp vermeden veya en azından mağlubiyet yaşamadan haftayı noktalamalıdır. Ligin bir sonraki karşılaşması Perşembe günü oynanacak. Bu maç için de takım Rize’ye gidecek. Rize de bizimle alt sıralarda yer alan ve bu kargaşadan çıkış arayan bir ekip. Bu nedenle moralimizi bozacak bir durum olmadan bizim Rize’ye moralli gidip onlara da evlerinde bir sürpriz yapmalıyız. Umarım bu durumların futbolcularda net bir şekilde farkında olurlar…