MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR KUPA’DA COŞTU!

OFANSİF - Mustafa GÜRBÜZ


Kayserispor’un kupada aldığı galibiyet bir nebze olsun takımdaki futbolculara moral oldu diyebilirim. Takımın aldığı bu sonuç, uzun süredir galibiyet yüzü görmeyen kulübün yüzünü güldürürken diğer yandan gençlerin saha içinde çabasıyla sonuca ulaşmaları da kendileri adına ayrı bir önem arz ediyor. Her ne kadar ikinci yarıda biraz sıkıntılı bir futbol ortaya konmuş gibi olsa da unutulmamalıdır ki, rakibin oynadığı ligde 15 haftadır mağlubiyet yaşamaması ve bu şekilde yoluna devam etmesi onlara ayrı bir moral olmuştu.

Gençlerle yola çıkan Bülent Uygun özellikle ligde sahada yer bulmayan isimlere de ayrı bir parantez açarak, onlarla birlikte yol almak istedi. Bazı isimler bu maçta dikkat çekti ve yaptıkları hareketler veya girdikleri pozisyonlarla takımlarına da galibiyeti getirmiş oldular. Genç isimlerle birlikte uzun süredir sakatlığı olan Kravets ve yedekte olup ligde az süre alan Ziya bu maçta yaptıklarıyla dikkatleri de çektiler.

Sadece bu maçta üzüntüm yıldızını parlatmak üzere olan Nurettin’in sakatlanması ve çapraz bağlarındaki sorunu oldu. Umarım bu kardeşimiz kısa sürede tedavisini yapar ve yeniden aramıza döner.

Kısacası bir kupa maçı ve genç Kayserispor’un sahadan galibiyetle dönmesi, ikinci maç öncesinde önemli bir avantaj gibi görünüyor. Bakalım bu durum pazartesi günü oynanacak olan Rize maçına nasıl etki edecek?