MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR KONGRESİ VE RİZE MAÇI

OFANSİF - Mustafa GÜRBÜZ


Hafta sonunda yaşanan kongre ve gelişmeleri burada farklı bir şekilde anlatmak istesem de, ne yazık ki önemli bir maç öncesinde bu söyleyeceklerimin sahadaki futbolculara bir faydası olmayacak.

Kongre öncesinde salona geldiğimde yoğun bir güvenlik tedbiri alınmış ve gereken evrakları veya kartlarımızı göstererek salonun bulunduğu yere çıkabilmiştik. Aslında bu durumun pek gerekmediğini belirtmek isterim. Lakin emniyetin, salonun küçük olması nedeniyle herhangi bir taşkınlığın yaşanmaması adına bir önlemi olduğu paylaşımı sonucunda yapılacak bir durumda yok dedim. Delege olamayan taraftarlar salona alınmadılar ki, bu her yerde bu şekilde oluyor. Eğer ki görevli değilseniz veya delege değilseniz, salonun içine girmenize kanuni olarak da bir engel olunabiliyor. Ama delege kartınız olduğu halde sizi içeri almıyorlarsa, işte o zaman hakkınızı sonuna kadar aramalısınız.

İşte tam bu konuyu konuşurken yönetim kurulu üyesi olan arkadaşım Süleyman Akın’a ‘Neler oluyor’ diye sordum. O da delege olan bazı isimlerin de salona alınmadığından bahsedince ‘Olmaz öyle şey’ dedim. Anlayacağınız Kayserispor kongresi öncesinde dışarıda yaşananların bir bölümü bu şekildeydi. Gelelim kongreye; orada da yapılan konuşmalar ve Berna Gözbaşı’nın kürsüden ‘Haydi başkanlarım ne yapacaksınız görelim’ söylemi, bu sezonun çok renkli geçeceğini ortaya koyuyor. Her ne kadar Recep Mamur ve Erol Bedir, Onursal Başkan Mehmet Özhaseki’nin söyleyeceği her şeye razı olduklarını söyleseler de, kürsüden yeni seçilen bir başkanın bu şekildeki yaklaşımı, Rize maçı sonrasında çok konuşulacağa benziyor.

Bu arada Onursal Başkan Mehmet Özhaseki yeni yönetimden de bir istekte bulundu. Bu kulübün hesapları konusunda herkesin aklının net olması için bağımsız denetçilerin iş başına çağrılması ve hesapların çıkartılması. Yani anlayacağınız kulüpte şu oluyor veya bu oluyor söylemlerinin 3 veya 4 ay sonra sona ermesi de mümkün benden söylemesi.

Her şeyi bir kenara bırakarak bizim de oynanacak olan Rize maçına odaklandığımızı belirtmek isterim. Futbolcu kardeşlerim hafta sonu veya önü hiç fark etmez onlar ölüm kalım savaşı ile bu işi yapmalıdırlar…