MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR KAZANSA DA, ÇOK KÖTÜYDÜ

OFANSİF - Mustafa GÜRBÜZ


Kayserispor’un kupa maçını izleyenleriniz var mı? Evlere şenlik bir karşılaşmaya şahit olan birisi olarak, maçın başından beri ortaya konan futbol ve sahada yer alan futbolcuların heyecansızlıkları karşısında ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Rakibin uzatma dakikalarında kendi kalesine golü olmasaydı, inanın olay penaltılara kadar gidecekti. Rakip 3.Lig takımı. Karşılarında ise allı pullu Süper Lig temsilcisi Kayserispor. Gerçekten ne diyeceğimi bilemiyorum.

Rakip karşısında bu kadar ruhsuz bir futbol takımı olur mu diye sorabilirsiniz? Bu kadar ruhsuz bir oyun için ne diyeceğimi gerçekten bilemiyorum. Sahi maçı kazandığımızı söyleyenleriniz olacaktır ama sonucun bu denli farklı olmamasına şaşıranlarınız da olacak mı bilmek isterim. Hem 90 dakikalık zamanda penaltı kaçıracaksın, hem de beraberlikle biten maçta saç yoldururcasına futbol oynayacaksın. Bu eleştirilerimi maçı kazanan bir Kayserispor için yapıyorum. Yanlış anlamayın ama galibiyet geldi diye, her şeyin üzerini örtmek ve ortalığın güllük gülistanlık olduğunu sahte bir şekilde anlatamam. Hafta sonunda oynanacak olan Karagümrük maçı öncesinde beni hayal kırıklığına uğratan bir karşılaşmadan bahsediyorum. ‘Allah biliyor, bu takım hafta sonunda bize çok çektirecek’ diye düşünmüyorum dersem yalan olur.

Bu takımda teknik heyet ile futbolcular arasında bir sorun mu var bunun sormak isterim. Hikmet Hoca yan tarafta pek saha içinde olanlara kafa yormadı diye düşünüyorum. Sahi bu yedekler gerçekten Süper Lig takımının yedekleri mi? Yazık çok yazık…