MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR İÇİN ÖNEMLİ BİR HAFTA


 

Ligde geri sayım nihayet sona erdi. Uzun zamandır alınamayan galibiyetin amaçlandığı haftada, Trabzonspor karşısında 3 puanı hedefleyen futbolcular moral yönünden bir hayli iyi seviyedeler. Ligde durumlarını da çok iyi bilen futbolcular, alacakları bir galibiyetin onları ne denli rahatlatacağını iyi biliyorlar. Bu nedenle oynanacak olan maç öncesinde motivasyonun önemi çok büyük. 

Ligde rakibin dışında alt sırada bulunan diğer rakiplerimizin de bu hafta ne yapacakları, Trabzon maçı sonucu kadar, herkesin takip edeceği bir diğer gelişme. Onların da alacakları sıkıntılı sonuçlar neticesinde, belki de bu işi bu hafta sonlandırma ümidimiz bile ortaya çakabilir. Bu yüzden hem bizim maçın sonucuna, hem de diğer karşılaşmaların sonuçlarına odaklanmış olacağız. Bu hafta bir hayli heyecanlı geçecek gibi görünüyor. 

Trabzon karşısında ortaya koyacağımız oyundan daha çok taraftarın tribündeki desteğinin de etkili olacağını burada belirtmek gerekir. Her ne kadar 12. adam denilse de, bence bazı maçlarda düdük çalan hakemlerin kararlarında bile etkili olan tarafın tribün olduğunu unutmamalıyız. Sadece saha içinde değil, aynı baskıyı tribünlerde de gerçekleştirdiğimiz takdirde futbolcuların buna kayıtsız kalacaklarını düşünmüyorum.

Ligin alt tarafı tam bir ‘cadı kazanı’ desem de, rakibin bulunduğu yerdeki üst tarafta aynı durumda. Trabzonspor’un hafta içinde oynayacağı kupa maçı olduğu için bu hafta nasıl bir kadro ile sahada olur bilemem ama şunu belirtmek isterim ki, her iki kulvarda da iddiasını devam ettirmesi, bu sezon biraz güç olsa da, kupada şansının daha fazla olduğunu düşünüyorum…