MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR GENÇLERLE BÖYLE İSE!

OFANSİF - Mustafa GÜRBÜZ


Süper Lig’de ilk hafta maçında sahasında Kasımpaşa’yı konuk eden Kayserispor’un alacağı sonucu daha önce sorduklarında, beraberliğin çok iyi bir sonuç olduğunu belirtmiştim. Rakibin tecrübeli isimleri karşısında bizde genç ağırlıklı bir kadro ile sahada fazla bir varlık gösteremeyiz diye düşünmüştüm. Lakin maçın başlamasıyla birlikte sahada hiç durmadan koşan sarı-kırmızılı ekip, neredeyse kimsenin tahmin edemediği durumu gerçeğe dönüştürdü. Geçen sezondan gelen oyuncularla birlikte gençler sahada önemli bir mücadele sergilediler. Rakibin resmen tüm ataklarına ya kafalarıyla, ya da ayaklarıyla engel olmaya çalıştılar. Nitekim tüm bunların sonunda da galibiyete uzanmasını bildiler.

Hani lisanslar çıkmadığı için ne olacak diyorduk ya, işte sonuç Kayserispor’un hanesine 3 puan yazılması oldu. Gerçekten önemli bir mücadeleydi. Tribünde maçı izlerken hop oturup hop kalktık. Ataklar bir o kalede, bir bu kale de yapılınca ne yapıyoruz demeye başladık. O kadar heyecan doluydu ki, nasıl anlatsam bilemiyorum. Bu arada karşılaşmayı çok az bir Kayserispor protokolü takip etti. Onu da kısaca belirtmeliyim.

Kayserispor tüm eksiklere ve yalnızlığına karşın ilk haftayı galibiyetle tamamlamasını bildi ve taraftarına ilerleyen günler için umut verdi. 90 dakika ayakta kalmayı bilen bir takımı izledim ve bu konuda da Teknik Direktör Bayram Bektaş’a teşekkür etmek isterim. En azından sezon öncesinde kondisyon konusunda başarılı bir dönemi geride bırakmış. Bakalım gelecek hafta Alanya maçı ne olacak?