MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR FIRSAT TEPEREK NEREYE KADAR GİDECEK?

OFANSİF - Mustafa GÜRBÜZ


‘Kayserispor bu kadar eline gelen fırsatı kaçırır mı?’ demek istemiyorum ama maalesef böylesine önemli bir maçta, son dakika da gelen golle ancak beraberliği yakalayabildi. Saha içinde koşmak yerine yürümeyi tercih eden ve eline gelen fırsatları sorumsuzca tepen bu futbolcu topluluğuna çok şey söylemek isterim ama yine sabır diyeceğim. Son iki hafta kaldı ve bir şehrin kaderiyle bu denli oynayan bu futbolcular, mümkünse bir daha bu kulübün kapısından dahi içeriye girmesinler ve kendilerini mutlu hissettikleri neresiyse orada yaşantılarına devam etsinler demek istiyorum. Gerçi ligde kalmama gibi bir durumumuz olursa zaten Kayseri’nin bile yakınından geçmezler, orası da başka bir durum.

Antep maçı sonrasındaki üzüntüm ve sinir katsayımın ne kadar yüksek olduğunu düşünürsek, bu yazıyı hemen kaleme almış birisi olarak kendimi frenlemekte gerçekten zorlanıyorum.

Hani çok şey söylemek istemde, ne yazık ki iki hafta daha sabır demek zorundayım. ‘Buraya kadar getiren bu futbolcular değil mi?’ diye düşündüğümüzde, gerçekleri belki de daha net görebiliriz. Yani anlayacağınız bu futbolda 90 dakika bitmeden, skorun ne olacağına kimse karar veremez.

Sadece maçta sorumsuz hareketleri sonucu arkadaşlarını yalnız bırakan Mensah ve Diego için affedilecek bir yanlarının olmadığını söylemek isterim. Bu iş çocuk oyuncağı değil ki! Gör kırmızıyı arkadaşlarını yalnız bırak, sonra ne olursa olsun. Yok, öyle iş. Kusura bakmasın kimse, bu iki oyuncu için ben yönetimin yerinde olayım, mutlak ceza veririm. Kaldı ki haftaya oynanacak olan maçta da takımı yalnız bırakmış oldular. Verilen bu emeklerin zayi olmaması için Teknik adam Prosinecki’nin de kendine gelmesi gerekiyor benden söylemesi…