MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR ZORLANDI!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


 Kayserispor´un 2.hafta deplasman maçında aldığı bir puana sevinirken, bazı gerçekleri de görmek gerekir. Mesela maçta ilk 20 dakikada ortaya konan futbol alkış toplarken, daha sonrasında aynı performansın sergilenmemesi ise sorgulanmaya devam eden bir gerçektir. Sadece ortaya konan performans değil, aynı zamanda bir de bazı oyuncuların hala kendilerini takımın üstünde görmeleri, temsilcimizin gerçekten korkulu rüyası olmaya başladı.

Takıma geldiği günlerde pek sesi soluğu çıkmayan ama sonrasında maşallah sadece kendisi top oynayan bir görüntü vermeye çalışan Deniz Türüç, bazı gerçeklerin farkına varmalıdır. Takım oyunu denen olguyu artık benimsemeli ve eskiden olduğu gibi paylaşımcı olmalıdır.

Bursaspor karşısında temsilcimizin sadece 20 dakika, o da ilk bölümde etkisini gördüm. Geri kalan bölümlerde rakibin baskıcı oyununu ve kalemizde yakaladığı tehlikeli pozisyonlar, rakibin beceriksiz ön hat oyuncuları yüzünden sonuçlanmadı dersem yanlış olmaz. Kayserispor maçta performans düşüklüğü yaşadığı anlarda, orta alandaki dengesini tamamen kaybediyor. Yaşanan bu dengesizlik rakibin baskısını getiriyor. Orta alandaki bu duruma bir an önce temsilcimizin çözüm bulması gerekiyor. Her ne kadar Varela sağda veya solda oynatılmaya çalışılsa da, bence sadece bu iş Varela ile olacak bir durum değil. İleri hatta yer alan tüm oyuncular, orta saha ile bu dengeyi iyi bulmalı ve rakipleri yıpratmalıdırlar. Alınan bir puanla haftayı moralli kapatsak da sonrasında daha çetin geçecek maçları düşünerek biran önce lige hazır olmalıyız?