MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR ZORLANDI!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Süper Lig´de bu hafta sahasında Konyaspor´u konuk eden Kayserispor´da, galibiyetin sevinci birazcık buruk yaşanıyor gibi görünse de, aslında büyük bir başarı elde edildi. Ligin ilerleyen haftalarına baktığınızda rakipler ve maçlar zorlaşmaya başladı. Geçen hafta deplasmanda Karabük karşısında alınan mağlubiyette, buna örnek gösterilebilir. Ligin alt tarafında yer alan takımlar, bulundukları yerden kurtulabilmek için kıyasıya mücadele ediyorlar.

Bu hafta da işte böyle bir maç oynandı. Konya karşısında ilk dakikalardan itibaren kontrollü bir şekilde oyuna başlayan Kayserispor´da, dakikalar ilerledikçe sıkıntılarda artmaya başladı. Orta alanda her ne kadar top kazanma konusunda sıkıntımız olmasa da, gol yollarında bir türlü etkili olamıyorduk. İşte daha önce Karabük, şimdide Konya maçı. Aynı senaryoyla karşı karşıya kalıyorduk. Ta ki, Deniz Türüç´ün penaltı atışı sonrasına kadar. Bu golden sonra her şey değişti. Kayserispor´da futbolcuların umutları arttı. Oyunda istediklerini ortaya koymaya başladılar. Mendes ise yine bireysel yeteneğini konuşturdu ve skora da bunu yansıttı.

Kayserispor sadece son anlarda bocaladı. Onda da yenen gol sonrasında skorun korunması dersek yalan olmaz. Tüm bunlara rağmen iyi bir sonuç ve 3 puan sarı-kırmızlıların oldu. Bakalım bu hafta deplasmanda ne olacak?..