MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR VE KURTULUŞ!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Kayserispor sahasında konuk ettiği Erzurum maçını kaybetti. Daha öncesinde de belirttiğim gibi çayına çorbasına diyebileceğimiz bir maçta ortaya konan futbol Kayserispor açısından pek iç açıcı bir durum ortaya çıkartmadı. Özellikle puana ihtiyacı olan rakip saha içerisindeki baskısı ve kalemizde oluşturduğu tehlikeler sonucu belirledi. Kayserispor´da futbolcular takımın ligde kalışını ilan etmesiyle birlikte oynadığı son 2 maçta, sadece sahada geziniyor gibi bir görüntü vermeleri taraflarında bir müddet canımı sıktı. Özellikle, ?Böyle bir maçı mı izlemeye geldik?´ diyen taraftar sayısının fazlalığını düşünecek olursak, Kayserispor´da futbolcuların motivasyonlarını sağlayamaması veyahutta tam olarak tatili düşünmeleri lige dönüşün çok zor olduğunu ortaya çıkarttı.  Kayserispor´da artık bundan sonrası gelecek sezon için ne yapılacak sorusuna cevap aranıyor. Bu sorunun cevabı kısa süre içerisinde alınacaktır.

Bu takımın güçlü bir şekilde ligde kalabilmesi için herkesin taşın altına elini koyması isteniyor. Bu konuda yöneticilerin hakkı var. ?Şehrin dinamikleri diyerek´ yapılan konuşmalarda Teknik Direktör Hikmet Karaman da, Başkan Erol Bedir´de bu konuya dikkat çekiyorlar. Basın toplantısı içerisinde Teknik Direktör Hikmet Karaman yine aynı konu üzerine uzun bir söylem gerçekleştirdi. Kayserispor´un geçmişten gelen borçları ve yeni dönem transferleri için çok büyük bir paraya ihtiyacının olduğunu hem başkan, hem Teknik Direktör Hikmet Karaman uzun soluklu bir açıklama yaptılar.

Özellikle ekonominin bu kadar kötü olduğu bir dönemde, ülkede birçok insan ekonomiden sıkıntılı bir şekilde söz ederken,  futbolda milyon avrolar konuşulurken bu iş nasıl olacak? Türk futbolunun kurtuluşu nasıl olacak? Ben bunu birazcık daha küçülterek Kayserispor´un kurtuluşu neye bağlı diye sormak isterim? Veya kimlere bağlı?  

İşte bunların hepsi bu dönem konuşulacak konu başlıklarıdır. Bu yüzden öncelikle çalışmasını yapacak olan yönetime ve oluşacak olan kadroya şimdiden hayırlı olsun?