MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR VE AGÜSPOR MESELESİ!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


İlimizde bu konuda en çok yazı yazan kişi olsam gerek. AGÜ Spor´un basketbolda ne kadar önemli olduğundan tutun da, ligde kalıcılığını nasıl sürdürebileceğine kadar birçok konuda söz söyledim. ?Bu takıma sahip çıkılması gerek´ diye de her zaman belirtmekten geri kalmadım. AGÜ Spor´un yaşadığı sıkıntıları bilen birisi olarak gerçekten, bu takımın ne denli önemli olduğunu, kaybedildiği takdirde ilimizde basketbol konusundaki heyecanının da kaybolacağını anlatmaya çalışsam da, ne yazık ki ilimizde bulunan yöneticilerimizin bu konuya yeterince eğilmediğini düşünmeye başladım. Aslında geçenlerde sitem ederken, Kayserispor Başkanı Erol Bedir de olmak üzere tüm spor camiasına bu konu ile ilgili eleştiriler yapmıştım.

Kayserispor´un, AGÜ Spor´u sırtlaması gerektiğini, hatta takımın ligde daha emin bir şekilde yoluna devam etmesi için bunun gerekli olduğundan bahsetmeye gayret ettim. Ama bakıyorum da Kayserispor cenahını ve diğer spor çevrelerini ateşlemeye çalışırken hala ilimizin hakim isimlerini bu konuda ateşleyememişiz. Erol Bedir´le geçen gün yaptığım bir görüşmede anladım ki, AGÜ Spor´un daha nasıl bir yol çizeceği ve Kayserispor´la irtibatlı olup olmayacağı konuşulmamış, hatta kendine bu konuda bir kelam dahi edilmemiş. Hal böyle olunca da Kayserispor gibi büyük bir borç yükü altındaki kulübün durumunu idare etmeye çalışan yönetime de, ?gel bu yük yetmez, biraz daha üzerine yük koyacağız´ derseniz onlar da ?dur bir dakika´ derler.

Yani demem o ki, bu iş ilimiz yöneticilerinde bitiyor. Şehrimizin siyasileri ve yerel yöneticileri eğer ki, AGÜ Spor´un yoluna emin adımlarla ilerlemesini istiyorlarsa, bunu da (hangi çatı altında olur bilmem ama Kayserispor örneği konuşulduğu için söylüyorum) Kayserispor çatısında yapacaklarsa, borçları ve transfer için gereken parayı da işaret etmeliler. Mali güç bulunup bu şekilde haydi işi yüklenecek olanlara ?haydi bakalım´ denmelidir. Yoksa kimse bu yükü kaldırmaz?