MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR UYUM SORUNUNU ÇABUK AŞMALI!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Kayserispor´da yeni dönemin başlaması ve bazı sancılı günlerin geride kalmasından sonra ardı ardına yapılan transfer çalışmaları, taraftarın yüzünü güldürmeyi başardı. Özellikle giden futbolcular sonrasında ?büyük bir boşluk oluştu´ diye düşünen taraftarlar, kiralık yöntemle dahi yapılan takviyelerin memnuniyetini yaşıyorlar. Taraftarın kafasında sadece tek bir soru var; o da takıma uyum konusunda futbolcuların ne yapacakları? ?Bunların üstesinden gelinebilecek mi?´ diye soranlar olsa da, teknik heyetin takımı yurt dışında yapılan kamptan sonra hazır olarak döndüreceğine olan güven daha ağır basıyor. Son günlerde yapılan transferler de, dikkat çeken bir diğer husus ise genç ağırlıklı bir futbolcu yapısıyla ligde mücadele edileceğidir. Bu konuda benimde biraz çekincelerim olsa da, bu futbolcuların başarıya aç oldukları ve geldikleri kulüplerde yer alabilmek için ellerinden geleni Kayserispor´da yaparak kendilerini göstermeye çalışacaklarını düşünüyorum.

Son olarak Galatasaray ağırlıklı gençlerin toplandığı bir kulüp gibi de anlıyor olsak da, umarım gelen bu isimler bu sezon yapacakları patlama ile diğer takımlarında korkulu rüyaları olmayı başarırlar.

Bu arada genç ağırlıklı derken tecrübeli isimlerinde nokta atış şeklinde kadroya monte edildiğini paylaşmak isterim. Bakınız defans bölgesinde Fransız oyuncu Benoit Poulain´densonra bir de TunusluAymen Abdennour´u transfer edilerek defans konusu sağlama alınmış oldu. Şimdilerde ise forvette farklı bir girişim peşinde olan yöneticiler Hugo Almedia ile bu konuya da nokta koymayı planlıyorlar.

İşte genç ve biraz da tecrübeli derken, farklı bir karma ile yeni sezona merhaba diyecek olan bir Kayserispor. Umarım kampta uyum sorunu çabuk çözümlenir?