MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR SON ANDA!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Süper Lig´de tüm gözler bu hafta oynanacak olan Fenerbahçe-Kayserispor maçındaydı. Bu maç, dün akşam oynandı ve Kayserispor sahadan beraberlikle ayrıldı. Karşılaşma öncesinde çok konudan söz etmek gerekse de, aslında oyun içinde yapılan hataların tek tek Teknik Direktör Şumi tarafından futbolculara izlettirilmesi, gelecek açısından sarı-kırmızlılar için çok önemli. Yapılan hataların, bizleri ne kadar önemli sonuçlarla karşı karşıya getirdiğini bu maçta bir kez daha net bir şekilde görmüş olduk. Bu yazımı maçtan hemen sonra yazdığım için bazı sözlerin veya eleştirilerimin, doz aşımında olduğunu düşünebilirsiniz. Bu konuda sizlere hak versem de, futbolcuların bu eleştirileri hak ettiğini düşünmekteyim.   

Fenerbahçe karşısında sahaya çıkan Kayserispor´un oyunu ve aldığı skoru ayrı ayrı değerlendirmek en doğrusu olacaktır. Özellikle rakipten yenen gollerin iyice etüt edilmesi gerektiğine inanıyorum. Fenerbahçe´de oyun ve mücadele, öyle spor kamuoyunda abartıldığı gibi şaşası yoktu. Kayserispor´un defansının hataları, Fenerbahçe´nin gol atmasında en büyük etkenlerdi. 3.golde bile top direkten dönüyor ve dönen topu 3 Kayserisporlu oyuncu arasından, rakip oyuncu gelerek filelerle buluşturuyordu. Bu hataları kime nasıl anlatabilirsiniz ki?

İşte bu döngüde Kayserispor, beraberliği oyundan hiç bırakmayarak elde etti. Son ana kadar mücadele ruhunu, bu sezon birçok maçta gördüğümüz sarı-kırmızlılar, içinde yer aldıkları oluşumla da, rakiplerin daha çok canlarını yakacak gibiler. Maçın 90 dakika olduğunu rakipler de ellerinden kaçırdıklarıyla anlayacaklar...