MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR ?SAĞLAM´ ADIM ATIYOR!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Kayserispor çalışmalarına başladı. 29 Haziran´da yapılan sezon açılışına kurban kesimli ve taraftarında eşlik ettiği sade bir törenle başlayan sarı-kırmızlılar, ilk çalışmada alt yapıdan gelen isimlerle birlikte antrenman yaptılar. Takımda hem yeni, hem de geçen sezondan kalma bazı isimler ise özel izinli oldukları için idmana katılmadılar. Bu isimlerin gerek Milli maçlar, gerekse de bazı transfer dedikoduları nedeniyle aralarında olmadıklarını ima eden Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, taraftara da mesaj göndererek nasıl bir sezon geçeceğinin inceden inceye ipuçlarını vermiş oldu.

Takımın kazanmak için baskılı oyun sisteminde olacağını, kazanamasa bile taraftarının tribünlerde mücadelesini alkışlayan bir yapıda olacaklarını söylemesi yeni sezon için takımın hücum ağırlıklı bir oyun modeliyle sahada olacağını ortaya koymuş oldu. Daha öncede bu köşeden belirttiğim gibi Ertuğrul Sağlam, genelde başında bulunduğu takımların, orta alandaki baskısıyla gol yollarında etkili olmasını hedefliyor.

Kayserispor bu sezon geçen sezona bakarak daha farklı bir oyun yapısında olacaktır. Birde takımdan gidenler ve yeni gelenler derken, aslında bu konuyu konuşmak için daha çok erken diyebiliriz. Çünkü Dünya Kupası sonrasında takıma kazandırılacağı açıklanan isim veya isimleri bende merakla bekliyorum. Belki de bu oyuncu Gana Milli Takımı´ndan önemli bir yıldızdır. Tahminler şimdiden başlamışken umarım bir değil, Teknik Direktör Sağlam´ın da dediği gibi iki star oyuncu daha takıma katılır da, önemli bir sezonu geride bırakırken adımızı da Avrupa´ya yazdırırız?