MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR ORTA ALANI SAĞLAMA ALMALI!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Kayserispor´da transferler tek tek gerçekleşiyor. Teknik kadronun da olumlu görüş belirttiği isimler konusunda yönetimin görüşmeleri sürse de, önemli olan kadroda yer alan isimlerin bazılarıyla süren pazarlıklarının nasıl sonuçlanacağıdır.  Takımda daha önce açılan yerler için şimdilik 3 transfer yapılmış oldu.

Belki kamp dönemiyle birlikte bir de kaleci girişiminde bulunulabilir. Muammer´in uzun süren sakatlığı ve adaptasyon süreci derken bu konuda kampın ve hazırlık maçlarındaki performansların değerlendirileceği de kulağımıza gelen bilgiler arasında. Kayserispor´da kanatlar konusunda hep eksik diye söylemlerde bulunsak da asıl orta alanda nasıl bir yol izleneceği taraftarın kafasını kurcalayan konudur. Geçen sezon Şumi bu takımda 3-5-2 sistemini adapte etmeye çalıştı ve bunda da başarılı olamadı. Ertuğrul Sağlam yeni sezonda nasıl bir dizilişle oyun sergileyecek bu da şimdilik konuşulmuyor ama edindiğim bilgilere göre 2´li libero sistemi artık Kayserispor´da kullanılmayacak. Genel ağırlık orta alanda hücuma dönük olacak.

İşte burada eski oyuncumuz Badji´den ne kadar yararlanabiliriz diye bir kez daha düşünmek gerekiyor. Çünkü görüşmelerin yeniden başlayabileceği ifade edilirken, bunun doğru bir çalışma olmayacağını belirtmek isterim. Badji konusunda geçen sezon çok yorumlarda bulundum ve bunların çoğu da olumsuzdu. Çünkü oyunu frenleyen bir sistemi vardı. Tribünde maç izlerken dahi buna çok vurgu yaptım. Bu yüzden yeni sistemde Badji´nin dışında daha ofansif bir isimle yola çıkılmalıdır. Bu konuda bazı oyuncuların adı geçse de hala kimseden net bir açıklama yok?

Bu arada tüm okurlarımızın da Ramazan Bayramları´nı kutlarım. Nice yıllarda sevdiklerinizle olmanız dileğiyle iyi bayramlar?