MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR MUTLAK KAZANMALI!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Kayserispor deplasmanda karşılaşacağı Trabzonspor maçı için geri sayıma başladı. Maçın oynanacağı yere özel uçakla giden takım kafilesinde sorun yok. Futbolcuların moralleri her zamankinden daha fazla diyebilirim. Sahada her zaman çekişmenin ve mücadelenin olacağını belirten taraftarlar, tribünlerdeki dostluğun yerinin ayrı olduğunu her zaman dile getiriyorlar. Saha içinde bu yüzden futbolcuların varını yoğunu ortaya koyarak, tek hedefle sahaya çıkacaklarından da kimsede kuşku bulunmuyor.

Ramazan´ın ilk gününde oynanacak maç olması nedeniyle Federasyon, eleştirileri dinleyerek maç saatini 30 dakika ileri saate ertelemiş oldu. Yani maçın başlama saati daha önce 20.00 olarak belirtilmiş olmasına rağmen, tepkiler ve eleştiriler yüzünden maç 20.30´da başlayacak. Bu konuda her kim ön ayak olmuşsa eline sağlık diyen taraftarlarında sayısı, hiçte azımsanacak oranda değil bilmenizde fayda var.

Oldukça çekişmeli geçecek olan maç için her şeyin hazır olduğunu belirten teknik heyetin de kafasındaki tek düşünce, sakatlanma veya eksilme yaşanmadan, diğer haftalara tam kadro çıkabilmek. Ligin orta sıralarında yer alan Kayserispor´un, bu hafta alınacak puan veya puanlara ne kadar ihtiyacının olduğunu futbolcularda gayet iyi biliyorlar. Ligin son haftalarına geldiğimiz şu günlerde hala alt sıralarda yaşanan yer değişimleri ve puan kazanımları, orta sıralarda yer alan takımlarında yüreklerini ağızlarına getiriyor. Bu nedenledir ki Kayserispor´un, en azından 40 puan olması gerekiyor. Daha öncede sezonun farklı geçtiğini ve ligden düşme çıtasının da yüksek olduğunu söylemiştim. Gelinen nokta da beni doğruladı. Bu nedenledir ki, Trabzonspor maçından alınacak bir 3 puan, ligin alt sıralarında yer alan takımlarla alakayı tamamen kesmemize neden olacaktır?