MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR, KUPA VE BORÇLAR!


Süper Lig temsilcimiz Kayserispor´da futbolcular lig ve kupa maçlarıyla meşgul olurken yöneticiler de kulübün mali yapısını sıkıntıdan kurtarmaya çalışıyorlar. Özellikle daha önce mali konularda sıkıntılar yaşanabileceği belirtilen kulüpte sanırım ilk sorun özel güvenlik firmasından geldi. Miktar olarak fazla olduğunu düşünmediğim (Süper Lig takımlarının harcanmalarına göre) bir borç nedeniyle firma Kayserispor Kulübü ile icralık olduğunu basın kuruluşlarına ulaştırdığı mail aracılığıyla paylaştı.
Durum neden bu zamana kadar bekledi derseniz onu da anlamış değilim. Mart 2016 ayında kesinleşen icra konusunda bakıyorum Ekim 2016 ayında açıklama yapılıyor. Yani kısacası bu zamanlama biraz bana manidar geldi. Çünkü aklıma bu konu ile ilgili deli sorular geliyor. Borcun o tarihte kesinleşmesinden sonra insan neden bu kadar bekler? Diyorum ya ne düşüneceğimi artık şaşırıyorum. Borç konusunda bence yapılması gereken bu gibi firmaların muzdarip edilmemesidir. Bu konuda herkes üzerine düşen görevi yapmalıdır.
Gelelim kupa maçına! Kupa da ciddi bir şekilde yükseliş yaşamak isteyen Kayserispor sahasında Bucaspor ile karşı karşıya gelecek. Baktığınız da rakibin gücü karşısında fazla zorlanmayacak bir Kayserispor diyebiliriz. Ama kupa maçlarında her an sürprizler yaşanabiliyor. Bu nedenle de bence işi ciddiye almak gerekiyor. Bizim daha önce yaşadığımız bir Sancaktepe kazası var. Bunu aklımızdan hiç çıkartmamalıyız?