MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR, KONYA´YA KİLİTLENDİ!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Süper Lig´de bu hafta sahasında oynadığı Karabük maçını kazanan fakat ortaya koyduğu oyun ile pekte hoş olmayan bir performans sergileyen Kayserispor´da, futbolcuların sezonun son haftalarına yaklaşılması ile üzerlerindeki baskınında arttığı net bir şekilde görülmeye başladı. Hedefini sezon başında ligde kalmak olarak belirleyen fakat sonrasında ligde aldığı sonuçlarla, bu hedefini revize eden ve ilk 8 hatta Avrupa Kupaları olarak belirleyen sarı-kırmızlılar, sezonun sonuna yaklaştığımız şu günlerde rakipler karşısında baskıve stres altında oynamaya başladılar.

İlk 4 takımın şampiyonluk yarışında olduğunu düşünürsek, diğer 5 takımda Avrupa Kupaları´na gitmek için 5.sırada yer almak adına yoğun bir mücadele veriyorlar. Kayserispor´da futbolcular, bunun bilinci ile sahaya çıktıklarında adeta rakiplerin baskısını bir kenara bırakın, maçlarda puan kaybı yaşamamak için stres yapıyorlar.

Kayserispor her takıma karşı farklı bir performans ortaya koyuyor. Ligde güçlü olmayan takımlarla oynanan maçlarda hoş bir performans ortaya konmasa da, ligin güçlü ekiplerine karşı daha iddialı bir oyun sergileniyor. Bu hafta deplasmanda Konya maçında Kayserispor´un rakibi hafife almayacağını düşünüyorum. Çünkü rakip sahada ortaya koyun ile ekibimizi bir hayli zorlayacak. Ama buna rağmen zorlu mücadeleleri kazanmasını bilen Kayserispor bu maçtan kayıpsız ayrılacaktır. Takımdaki havanında bir hayli iyi olduğunu düşünürsek bize sadece temsilcimize destek olmak düşer?