MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR KENDİNE GELDİ!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Süper Lig´de ikinci yarıya durgun başlangıç yapan Kayserispor, nihayet kendine geldi. 2.yarıya pekiyi başlamayan Kayserispor, aldığı bir mağlubiyet ve bir beraberlikle ligde de sıkıntı yaşadığının sinyalini vermişti. Bu günleri geride bırakması gereken temsilcimiz için bir çıkış maçı gerekiyordu ve o da Osmanlıspor oldu. Kayserispor nihayet üzerindeki ölü toprağını bu maçtaki galibiyeti ile silkelemesini bildi. Deplasmanda alınan 3 puan ilaç gibi geldi. Maçın başında sıkıntı yaşayan ama sonrasında eski günlerindeki gibi rakibi saha içinde zorlayan Kayserispor, özellikle ikinci yarıda yakaladığı birbirinden güzel pozisyonlarla maçı izleyenleri hop oturtup, hop kaldırdı.

Maçın adamı olarak lanse edeceğimiz isim Ryan Mendes´di. Son haftalarda formundaki düşüş nedeniyle sıkça eleştirdiğim bu futbolcu, resmen rakibin defansındaki boşlukları iyi değerlendirip onlara zor anlar yaşatmasını bildi. Mendes´in kendine gelişi takımın uç tarafında da oyunun hareketlenmesine neden oldu. Umut Bulut yine bu maçta çok koşsa da, son anlarda yakaladığı pozisyonla maçın adamı olma fırsatını kaçırdı.

Maçta çok başlıktan bahsedebiliriz. Ama bazı anlar var ki, bunları anlatmasak da başlıklarını aktarmalıyım. Mesela rakibinde bazı pozisyonlarda önemli ataklar yakaladığını fakat bu pozisyonlarda kalede yer alan Lung´un (geçen hafta sıkıntılı dediğimiz) yine güzel kurtarışları konuşulması gereken bazı notlardandır. Kısacası alınan bu galibiyet geride kaldı. Şimdi gözler çarşamba günü sahamızda oynayacağımız Akhisar kupa maçına çevrilmelidir. Bu maçta mutlak turlanacak sonuç alınmalıdır. Avrupa iddiası için iki kulvarda da olmak için buna herkes destek olmalıdır?