MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR İYİ OYNADI, AMA?

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Kayserispor, Süper Lig´de bu hafta deplasmanda oynadığı Başakşehir maçında uzun süre elinden gelenin en iyisini yapmaya gayret eden bir görüntü çizdi. Daha önce oynanan maçlardaki ?bananecilik´ olayını bir kenara bırakan futbolcular, ligde aldıkları kötü sonuçlardan sonra işin renginin ne derece değiştiğinin farkına varmışlar. Bu farkındalık ta mücadele olarak sahaya yansısa da, temsilcimiz deplasmandan istediğini alamadı. Karşılaşma öncesinde Kayserispor´un maçta bu kadar iyi bir oyun ortaya koyacağını söyleselerdi, inanan pek çıkmazdı. Ligin üst sırasında olan ama buna rağmen mücadele olarak temsilcimizin yanında umut vermeyen Başakşehir´in maç içinde bulabildiği 3 veya 4 pozisyonda hem kalecimiz Lung, hem de defansın müthiş iş birliği içinde olması rakibi zorladı.

Maçın ilerleyen dakikalarında bir ara Kana Bıyık, ileride oynamaya başladı. Forvet hattındaki isimlerin sakatlık yaşaması, işi bu sefer defansın önemli isminin yapmasına kaldı. Her ne kadar ligde durumumuz konusunda endişelere kapılıyorsak da, bu oyunu gördükten sonra bence Kayserispor ileride çok iyi işler yapacaktır. Ligin en güçlü ekipleri arasında yer alan Başakşehir karşısında, ilk 11´den bu kadar eksik olmasına karşın mücadele olarak denk bir durum ortaya koyan Kayserispor, bu oyunu ile ligde birçok takımın canını yakacaktır.

Bu maçta istediğimiz puan veya puanları alamasak da, ilerisi için umut ışığının olduğunu belirterek takıma destek açıklamalarından daha çok genel kurul öncesinde mal olarak da yönetimin elinin zenginleşmesi gerekir?