MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR İŞİ SIKI TUTMALIDIR!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Kayserispor ligde haftayı en karlı kapayan ekiplerden birisi oldu. Sivasspor maçında alınan galibiyet takıma resmen ilaç gibi geldi. Takımda morallerin bir anda yükselmesi ve ligde sıralamanın da değişmesi, hem kulüp içinde bulunanları hem de bu takıma gönül verenlerin yüzünü güldürdü. Mali açıdan her ne kadar sıkıntı içinde olunsa da alınan galibiyetin bu anlamda da, yüzleri hafif tebessüm ettirmesi dikkatlerden kaçmadı.

Kayserispor ligde aldığı puanlarla iyi bir çıkış müjdesini de vermiş oldu. Bu hafta yoğun bir maç trafiğinde olacak temsilcimiz, öncelik Türkiye Kupası´nda Pazarspor´u konuk edecek. Daha sonra ise deplasmanda Ankaragücü´yle karşılaşacak. Rakibin de haftayı galibiyetle kapatması, iki morali yüksek takımın mücadelesi olarak şimdiden yorumlanmaya başladı.

Uzun süredir Ankaragücü´yle karşı karşıya gelmeyen Kayserispor, aradan yıllar geçtikten sonra ilk kez bu hafta sonunda resmi olarak karşı karşıya gelecekler. Son olarak eski statta bir araya geldiklerini hatırlıyorum da, o günlerde rakibin durumu sıkıntılıydı.

O dönemlerden sonra köprünün altından bir hayli su aktı. Şimdi Ankaragücü aldığı puanlarla ve bulduğu moralle, ligin ilk 7 takımı arasında mücadelesine devam ediyor.   

Rakiplerini de yeni tanıyan bir ekip olarak, ligdeki diğer takımların işi sıkı tutmaması başlarını ağrıtmaya yetiyor. Bu nedenle Ankaragücü karşısında disiplini elden bırakmadan, takımın ligde yeni olduğu düşüncesini kafamızdan çıkartarak, bu maça çok sıkı hazırlanmalıyız. Kupa maçı bizim için ne kadar önemli olsa da, hafta sonuna sorunsuz ulaşmalıyız.

Çok sayıda sakat oyuncusu bulunan bir ekibiz. Bir eksiğe daha tahammülümüzün olmadığını futbolcuların bilmesi ve buna göre ceza almamaları konusunda uyarılması gerekmektedir?