MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR İNANIYOR!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Süper Lig´de bu sezon yakaladığı başarılı sonuçla herkesimin takdirini toplayan Kayserispor´da sezonun ikinci yarısındaki düşüş, taraftarı hedefler konusunda korkutsa da, teknik heyet ve yönetim takımın zorlukları göğüsleyerek hedefi gerçekleştireceğine inanıyor. Özellikle Teknik Direktör Şumi, yaptığı açıklamalarda kendisi bu hedeflerin gerçekleşmesi için inancını farklı yollarla anlatıyor. Haftanın ilk idman gününde bazı sorularım karşısında verdiği cevaplar, beni fazlasıyla mutlu etti. Çünkü takım içindeki dalgalanmaların olabileceğini çok iyi bilen Şumi, bu konuların aşılarak, odaklandıkları hedefi gerçekleştirmek için futbolcuların da üzerine düşen görevleri sonuna kadar yerine getireceğinden söz etti. Hatta bazı taraftarların ?Takım içinde gruplaşma mı var?´ şeklindeki soruya dahi, kesin ve net bir cevap verdi; ?Böyle bir durumda takımdan ayırırım!´

Futbol anlayışı konusunda bazılarımızın çılgın bulduğu, bazılarımızın ise taktiklerinin farklı etki oluşturduğunu söylediği Şumi, Avrupa´ya gitme konusunda inancını tam sağlamış ve buna taraftarın da inanmasını istiyor. Basında yaptığımız eleştiriler konusunda çok hassas olduğunu gördüğüm Şumi, bunların yapıcı eleştiriler olduğunu ve etkisinin de itici güç olarak değerlendirilmesini isterim (Tabi bazılarımızın yaptığı eleştiriler hariç) .

Kayserispor için söyleyebileceğim tek şey futbolcuların hedefe olan inançlarıdır. Umarım ortaya koyacakları bu inanç ve taraftarın da desteğiyle Avrupa defteri gelecek sezon açılır. Hem kendileri için hem de kulüp için hayırlı olacak bu durum karşısında takım içinde de görüşlerin ortaya konduğunu görüyorum. Şimdi gözler Fenerbahçe maçında. Bu maç sonrasında ise Trabzon gelecek. Umarım bu iki maç, ligdeki çıkışımız için önemli sonuçlar alacağımız iki maç olur?