MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR İÇİN ABARTIYA KAÇILMAMALI!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Süper Lig´de yakaladığı başarılı performansla bu sezon adından sıkça söz ettiren Kayserispor´da, taraftarından yönetimine kadar hemen her yerde başarının mimarları övgü dolu sözlerle karşılanıyorlar. Uzun yıllar bu şekilde bir çıkış yaşamayan ve Anadolu Kulüpleri içinde de bu sezon mütevazi kadrosu ile iyi bir çıkış örneği sergileyen Kayserispor için son olarak Kulüpler Birliği´nde de övgüler söz konusu oldu.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi´ndeki ziyaret öncesinde bir araya gelen kulüp başkanlarının bu sözlerinin haklı gururunu yaşayan Başkan Erol Bedir de, başlıkta belirttiğim gibi yakalanan başarı için abartıya kaçmamaları gerektiğinin altını çizmiş. Hatta burada yaptığı konuşmada başarıyı 3´e ayırmış. Teknik heyet, futbolcular ve taraftarlar. Yani anlayacağınız başarıyı paydaşlara ayıran Başkan Bedir, burada da saha içinde yer alanların bu başarıda payları olduğunu dile getirtmiş.

Kayserispor´un yakaladığı bu başarı güzel olsa da, biraz daha yol kat edilmesi gerekiyor. Yani hala puan olarak net elde edilen bir sonuç yok. Ligde hala alınmamış 81 puan bulunuyor. Bu nedenle Başkan Bedir´in de o toplantıda belirttiği gibi ?Önce bir 40 puanı alalım, daha sonrasına bakarız.´, yerinde tespit. Kayserispor ilk yarı sonu itibariyle 24-26 puan aralığında ligi tamamlayabilirse daha sonrasında üstte yer alacak hedeflerden birisine odaklanacaktır. Hatta bu puan olayını daha erken gerçekleştirirse o zaman da Avrupa Kupaları için mücadele başlayabilir. Şimdiden ne desek doğru olur bilmiyorum ama; sabırla ve şımarmadan beklerken desteğimizi sonuna kadar devam ettireceğiz?