MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR GALİBİYET SERİSİNE İMZA ATMALI!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Kayserispor bu haftayı maç yapmadan geçirecek. Sezonun belki de ilk devredeki son arasını yaşıyor. Özellikle puan hanesindeki sırasını pek beğenmeyen yöneticiler, takımın ilerleyen haftalarda çabucak toparlanarak bu durumu düzeltmelerini bekliyorlar. Futbolcular ise verilen izinle dinlenirken, diğer yandan kafalarındaki tek düşünce durumlarının nasıl düzeleceğidir.

Alınacak 2 ya da 3 galibiyet, takımda derin bir nefesin alınmasını sağlayacaktır. Kayserispor ilk yarıda 8 haftayı geride bıraksa da, ligin ilk yarısının sonunda puan hanesinde 22-25 puan bandını görmesi gerekiyor. Bu puan aralığında olamaz ise ikinci yarıda nefeslerinizi tutmuş, heyecanla hop oturup, hop kalktığımız bir maç serisi izleriz. Taraftarının birazcık daha endişeye girmemesi için futbolcuların en azından bu puan bandını yakalaması gerekiyor. Peki, bu bandın altında olmayıp da, üstünde olursa; o zamanda değmeyin keyfimize çünkü Kayserispor böyle bir durumda 2. yarıda da disiplini elinden bırakmazsa sezon başında ortaya koyduğu hedefini gerçekleştirecektir.

Bu arada ligdeki takımların oynadıkları müsabakalar ve aldıkları puanlar da barajın birazcık daha yükseleceğinin sinyalini veriyor. Kötü durumda diye adlandırılan Erzurum ve Akhisar, 5 puanla mücadelesine devam ediyor. Yani demem o ki, geçen sezon Türkiye Kupası´nı almış, büyük kupayı müzesine götürmüş bir takım dahi, şu anda altlarda bulunsa da, bunu düzeltebilecek bir kadroya sahipler.  Kayserispor´un bütün bu göstergeler ışığında yapması gereken de, taraftarının gönlünü hoş tutmak için seri galibiyet durumuna imza atmasıdır?