MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR ÇOK DİKKATLİ OLMALIDIR!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Süper Lig´de bu sezon yakaladığı başarı ile ligin üst sıralarında mücadelesine devam eden ve rakiplerinin de korkulu rüyası olan Kayserispor´da, futbolcuların ve yöneticilerin bundan sonraki süreçte ligde daha dikkatli olmaları gerekiyor. Ligin ilk yarısının tamamlanmasına 3 hafta kala, sezon başından bu yana uyarılarda bulunduğumuz durumlarla karşı karşıya gelmeye başladık. Her seferinde futbolda lobi konusunun ön planda olduğunu belirtirim. Altını kalın bir şekilde tekrardan çizmek gerekirse, bu ligde sahada ne kadar başarılı olursanız olun, eğer ki yeterli lobiniz yoksa bir anda ligin üst sıralarından altlara doğru kayar gidersiniz. Bu konuyu da masa başı olarak anlatırken, kaba bir tabir olduğunu bilsem de, konuyu daha basit şekilde anlatmak için bu şekilde bir tabir kullanmak isterim.

Bakınız ligde yoluna emin adımlarla giden Kayserispor, Alanya´da vahim bir durumla karşı karşıya kalıyor. Sonrasında ise iki oyuncusu hakkında PFDK, tedbirli olarak disipline sevk ediyor. Öncelikle şunu belirtelim. Eğer ki, tedbir kalkmazsa ne Lung, ne de Deniz, Beşiktaş maçına kadar durumun görüşülmemesi halinde sahada yerlerini alamazlar.

Şimdi diyeceksiniz ki Alanya´da olan durum ve bu hafta zorlu bir Beşiktaş maçı. Kimin eli, kimin cebinde, neler oluyor? diye. Kötü haber tellallığı yapmak istemiyorum ama bu olayla ilgili dün kaleme aldığım yazımda söylediklerimi hala hatırlayanlarınız vardır. Yoksa bir kez daha o cümleleri tekrar edeyim; ?Konuyu geride bırakalım derken de, konunun takipçisi olmayalım demiyorum. Mutlak o konunun da takipçisi olunacak ama önemli olan sessizden takip ederken, hakkımızı savunmaktır. Diğer yandan ise ligdeki motiveyi bozmadan, hafta sonunda oynanacak olan maça tüm Kayseri olarak kenetlenmektir.?

İşte yukarıda da anlatmaya çalıştığım gibi takipçi olalım, yeter ki hakkımız yenmesin. Ama hafta sonu Beşiktaş maçı öncesinde de, moral bozmak için yırtınanlara da fırsat vermeyelim?