ŞEVKET TEKİN


KAYSERİ’NİN GÖRÜNMEYEN KAHRAMANLARI GÜREŞÇİLER

Gelişi Güzel - Şevket Tekin


Bugünkü yazımda Kayseri’nin görünmeyen kahramanlarının kimler olduğunu aktarmaya çalışacağım. Görünmeyen diyorum çünkü Güreş Eğitim Merkezi’nde yetişen güreşçiler, tarihi başarılar elde etse de gerektiği kadar ilgi görmüyor ve görünmüyor.

Aslında hep yakındığım daha da doğrusu yanlış olarak gördüğüm spor branşları ayrımı, güreş sporu için de önümüze çıkıyor. Ata sporu olan güreş, futbol, basketbol ve voleybol branşlarının altında eziliyor. Oysa ki diğer ferdi branşlarda olduğu gibi güreşte de başarının en üst seviyesini görüyoruz. İlimizde Güreş Eğitim Merkezi var. Bunun da ötesinde Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı da güreş branşında milli sporcu olarak ülkemizi en iyi şekilde temsil etmiş bir isim olarak karşımıza çıkıyor. Şartlar elverişli, sporcu potansiyelimiz yüksek, başarılar geliyor ancak başarıları yüksek sesle duyuramıyoruz. Geleceğimiz olan gençlerimiz, elde ettikleri başarının görülmemesi nedeniyle spordan uzaklaşıyor ve hatta ata sporunu yapmaktan vazgeçiyorlar. Biraz ilgi, biraz sevgi ve biraz da takdir ile sporcularımızı daha da üst seviyeye taşıyabiliriz. Sadece Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün müdürleri değil, şehrin tüm paydaşlarının Güreşçilere sahip çıkması ve desteklemesi gerekiyor. Destek ve sahiplenme diyorum ama bunlar büyük şeyler değil, ufak bir hediye, takdir edilme ve sporcuyu yalnız bırakmadığının gösterilmesi. Bunları yapmak için birilerinin dürtülerine ihtiyacımız yok. Kayserispor’a, Bellona Kayseri Basketbol’a ya da diğer takımlarına destek için giderken kimseden icazet almıyorsak, Güreşçilerimizin yanına da giderken kimseden icazet almayalım. Başarıya örnek de gösterelim isterseniz, Abdurrahman Çadır ve Salih Yusuf Yazıcı, 27-30 Mayıs’ta Bulgarista’nın Sofya kentinde yapılacak olan U15 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda yer alacak. Buradan da derece ile dönecekler ama bence, orada yer alıp ülkemizin orada olduğu göstermeleri bile büyük bir başarıdır.

Yakınmaları bir kenara bırakıyor ve Abdurrahman Çadır ve Salih Yusuf Yazıcı’ya 27-30 Mayıs’ta Bulgaristan’ın Sofya kentinde yapılacak olan U15 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda başarılar diliyorum..