MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİ´NİN HAKEM FERYADI OLMALI!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Kayserispor´un deplasmanda oynadığı Galatasaray maçında karşımıza çıkan tablo beni fazla şaşırtmadı. Geçen hafta oynanacak maçta ?hakem hataları olabilir, bunlar bilmeden değil bilerek yapılacak hatalardan kaynaklanacaktır´ diye dolaylı bir şekilde yazılar yazıp buradan çağrıda bulunmuştum. Ne yazık ki maçın daha başladığı ilk dakikalardan itibaren hakemin verdiği kararlar izleyenleri de çileden çıkarttı. İlk yarıda öylesine kararlar vardı ki, Kayserispor daha maçın 90 dakikalık bitiş süresini beklemeden havluyu sahaya atmıştı. Maçta daha ilk yarının sonlarına doğru gördüğü kırmızı kartla sahada 10 kişi kalan Kayserispor, skorda üstünlüğü sağlayan Galatasaray´a karşı maçın kalan dakikalarında esik bir durumda değilmiş gibi mücadelesini sürdürdü.

Kayserispor´da yöneticilerin bu maç öncesinde yapması gerekenleri önceki söylemlerimde ifade ettiğim için şu anda karşıma çıkan tabloyu daha fazla değerlendirmek istemiyorum. Hakemin bu maçta nasıl bir kıyım yapacağı ve takımın saha içinde nasıl etkisiz bir halde bırakılacağını; hafta başında rakibin MHK kanadında yaptığı baskılarla ifade etmiştim. İşte bu maçta karşımıza çıkan ise her düşen Galatasaraylı için bir faul düdüğü ve gerekirse kartla cezalandırmalar, temsilcimizde dengeyi alt üst etti. Lopez kırmızı kartla gelecek hafta, Umut ise aldığı kartla ve birde köprücük kemiğinin kırılması sezonu kapamış oldu. Adamlar hara-kiri yaptılar ceza yok biz ise dokunduk kartla ceza aldık. Ha bu arada masa başındaki eyyamcı Serkan Tokat sen nasılsın? Ne diyeyim bilemiyorum. Haftaya cezalı duruma düşülse bile yedeği dahi olmayan takımda eksilmeler teknik heyeti başını iyice ağrıtacağa benziyor.

Kayserispor tüm bunlara rağmen saha içinde elinden geleni yaptı. Kolay olmadığını çok iyi biliyorum ama alınan bu sonuç ve gösterilen performans için futbolcuları kutlamak isterim. Yalnızca bir kişiye parantez açmak isterim. Deniz bu haftaya kadar iyi mücadele eden bir futbolcu iken ne oldu da şimdi köşesine çekilir bir tarz içindeydi onu bilemedim. Yoksa kamuoyunda konuşulan Galatasaray meselesi gerçek mi?