VELİ ALTINKAYA


KAYSERİLİ DAVUT VE HIZLI TREN

KAYSERİLİ DAVUT VE HIZLI TREN


Davut-el Kayseri bu toprakların yetiştirdiği önemli gönül insanlarından biri. 13.asrın ortalarında Kayseri’de doğmuş. Henüz daha bir fidanken Osmanlı Devleti’nin temellerinin atılmasına ilmi - irfanı ile büyük katkılar vermiş alim, arif ve akıl ustasıdır Davut-el Kayseri… Osmanlı’nın Orhan Gazi döneminde yapılan ilk medresesinin(Üniversitesinin) baş müderrisliğini (Rektörü) yapmıştır.

         Konyalı müderris (Profesör) Osmanlı’nın 600 yıllık hakimiyetinden sonra Anadolu coğrafyasında kurulan son Türk devletinin başbakanı oldu.  ‘Konyalı Davut’ Kayserili Davut-el Kayseri’den mülhem “hadsizlik saymazsanız beni Kayserili Davut kabul edebilirsiniz” diyor.

         ‘Kayserili Davut’ başbakan sıfatı ile ilk kez geldiği Kayseri’de tempolu bir program ile karşılaştı. Yazının hemen başında ifade edelim ki, başbakanlık korumaları maalesef her zaman ki gibi ‘vur deyince öldüren’ tavırlarını yine sergiledi.

         Başbakan ilk olarak program dışı şekilde Mevlana’nın Hocası Seyyid Burhanettin’i ziyaret etti. Erciyes Üniversitesi’nde bazı tesislerin açılışını yaptı, bazılarının protokolünün imzalanmasına şahitlik etti. Sonra Talas’a geçerek raylı sistem hattı ve hal kompleksinin açılışını yaptı. ‘Usül yerini bulsun’ kabilinden gerçekleştirilen valilik, belediye ve parti ziyaretlerini gerçekleştirdi. Kendisini ‘siyasete ve devlet hayatına kazandıran’ önceki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün anne ve babasını ziyaret etti.

         ‘Kayserili Davut’ MÜSİAD Kayseri Şubesi’nin düzenlediği “Yeni Türkiye Vizyonu ve İş Dünyası” başlıklı toplantıya yoğun programı nedeni ile 2 saat gecikmeli katıldı ve burada bir bilim adamı siyasetçi olmanın getirdiği vizyon ile Kayseri’nin ‘neden zirve’ olduğunu şu sözlerle ifade etti:

 “Erciyes ile konuşurum, diğer dağlara konuşurum. Erciyes’in manen bana seslendiğini hissederim. Geride kalan Anadolu’yu merak etmeyin. Biz Erciyes Dağı olarak ve eteğimdeki kahraman insanlar olarak bu vatanı bekleyecektir der. Seyyid Burhaneddin Veli, bizim de manen hocamız olan, bütün Konyalının manevi hocası olan bir velidir. Bugün Kayserili dostlarımın, Kayserili Davut olarak akdedilmeyi isterim. Ortadoğu coğrafyasına bir şehir kültürü olarak yayılmasını sağlayan Mimar Sinan mimarimizin kahramanıdır. Erciyes Dağı nasıl bu toprakları beklerse, Abdullah Gül de Çankaya’da olduğu süreçte milli iradeyi zirveye taşımıştır.

         Başbakan Kayseri’deki konuşmalarında Hakkari’de şehit edilen 3 askerimize yönelik saldırıyı “hunharca, alçakça” olarak nitelendirdi.

 Bir garip tespit aktarayım. Aynı masada başbakanı dinlediğimiz bir meslektaşım da bunu teyit etti. Abdullah Gül’ün 2004’te Dışişleri Bakanlığı yaptığı süreçten bu yana, Başbakan-Cumhurbaşkanı düzeyinde Kayseri’ye ne zaman bir ziyaret gerçekleşse maalesef aynı saatlerde ülkenin bir başka yerinde sıkıntılı olaylar yaşanıyor. Neden acaba?...

         Başbakan Davutoğlu, Kayseri’nin ‘zirve şehir’ olduğunu bir daha teyit etti. Bu zirve şehrin kurulmasında, Başkan Özhaseki’nin emeğine vurgu yaparak “ Türkiye de belediyeciliğin geleneğinde Mehmet Özhaseki’nin büyük payı var. Efsane bir belediyecilik yaptı. Maşallah 20 yıllık başkanlığına rağmen heyecanını, çalışma azmini hiç kaybetmemiş” dedi.

         Başbakanla ilgili son tespiti aktarıp yazıyı bitirelim. Şükürler olsun bizim bundan 8 yıl önce ilk defa Kayseri’nin gündemine taşıdığımız hızlı tren konusunu artık herkes konuşuyor. Başbakan Kayseri - Yerköy hattının temelinin önümüzdeki yıl atılacağını söyledi. Kayseri-Antalya hızlı tren hattının proje çalışmalarının ise 2015’te  başlayacağını kaydetti. İnşallah bu 2 proje 5-10 yılda bitirilir.

 

00-Başbakan Ahmet Davutoğlu Kayseri yi ‘zirve şehir’ olarak nitelendirmiş.

00-Başbakan Davutoğlu Başkan Özhaseki için ‘Türkiye de belediyeciliğin geleneğinde büyük payı var. Efsane bir belediyecilik yaptı.’ demiş.

00-Başbakan Davutoğlu ile birlikte 4 bakan da Kayseri ye gelmiş.

00-Başbakanlık korumaları her zamanki gibi ‘ali kıran baş kesen’ miş.

00-Başbakan Davutoğlu, ERÜ’de hayırseverlerin bağışlarından etkilenmiş.

00-Başbakan Davutoğlu, Mevlana’nın Hocası Seyyid Burhaneddin’i ve kendisinin siyasi hocası Gül ün ailesini ziyaret etmiş.

KAYSERİLİ 3 GRUP BAŞKANVEKİLİ

3 Siyasi partimizin 3 grup başkanvekili de Kayserili. 2 si zaten Kayseri milletvekili Malum Mustafa Elitaş Ak Parti Kayseri Milletvekili olarak 7-8 yıldır grup başkanvekilliği yapıyor. MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu’nun grup başkanvekilliği de galiba 2. yılına girdi. Kayserili ( hanım köylü ) bir grup başkanvekilimiz daha oldu CHP Ankara Milletvekili Levent Gök… Gök, geçtiğimiz hafta CHP grubunda yapılan seçimle Muharrem İnce’den boşalan grup başkanvekilliği görevine getirildi. Gök’ün eşi Kayserili… Gesi’nin Nize’sinden… Yani Güzelköy’lü… Gök, özellikle yaz aylarında en az Elitaş ve Halaçoğlu kadar Kayseri’ye gelir.