MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİLİ ŞAMPİYONLAR VE İŞ!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


?Kayseri´de başarılı sporcular için neler yapılmalı?´ sorusu her zaman karşımıza çıkıyor. Özellikle futbolun dışında mücadele eden sporcuların yakaladıkları başarılı sonuçlar, pek fazla göz önünde tutulamıyor. Bunun farklı sebepleri olsa da, kimi zaman reytingden, kimi zaman da ilgilenenlerin vurdumduymazlığından başarılı sporcular, hep göz önünde olamıyor. Bu konuda biz basın mensuplarının da rolünün büyük olduğunu kişisel bir öz eleştiri olarak belirtmek isterim. Ne zaman ki futbolun dışına çıkıyoruz, işte o dönemlerde bu sporcular gazete veya televizyon ekranlarında boy boy sporseverlerin önüne çıkıyorlar.

Bu konuda daha çok söylemlerim ve eleştirilerim olsa da, ben aslında konuyu bu sporcu kardeşlerimizin gelecek adına kendilerine seçecekleri ve geçimlerini sağlayacakları bir iş olanağına nasıl dönüştüreceklerinden söz etmek isterim.  Bakınız ilimizde Dünya ve Avrupa Şampiyonlukları´nda madalyalar almış çok sayıda sporcumuz bulunuyor. Sadece saman alevi gibi o dönemlerde sahiplenilen bu sporcu kardeşlerimizin daha sonrasında ne yaptıklarına hiç bakmıyoruz. Geçimleri için nelerle iştigal oluyorlar hiç sormuyoruz. Onların bakmakla yükümlü oldukları bir aileleri olduğu gerçeğini hep görmezden geliyoruz. İşte köşe yazımda bu durumdan biraz bahsetmek istedim. Başarılı sporcular sadece Kayseri´yi değil, aynı zamanda ülkemizi de temsil ediyorlar. Hani diyoruz ya, ?Kayserispor bir marka ve Kayseri´nin adını temsil ediyor´ diye. İşte bakınız bu sporcular da Kayseri´nin evladı ve ülkeyi temsil ediyorlar.

Bu nedenledir ki, gerek yereldeki yöneticilerimiz, gerekse de iş dünyasındaki temsilcilerimiz; başarılı sporcularımızı veya başarıya imza atanları bu işin devamını getirmeleri adına onlara mali yönden verdikleri destek dışında, ailelerini de geçindirecekleri bir iş imkanı sunmalıdırlar. Bu sayı öyle kabarık bir liste de değildir, bir elin parmaklarını geçmez. Başarılı sporcular için gelin Kayseri olarak el uzatalım?