MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİ´DE BİSİKLET KULLANMAK VE YOLLAR

Ofansif - Mustafa Gürbüz


İlimizde "FESTA 2200 Bisiklet Festivali" başladı. Büyükşehir Belediyesi önünden başlayan bu festivalde Başkan Memduh Büyükkılıç bisikletlileri ve dolayısıyla da, Kayseri halkını ilgilendiren bazı müjdeler verdi. Mesela bu müjdelerden bir tanesi Hava İkmal içerisine yapılacak olan ?Millet Bahçesi´ ile alakalıydı. Buranın içerisinde yer alacak olan bisiklet parkurlarının önemli olduğundan bahsetti. Bir diğer bahsedilen konu ise Ali Dağı 360 Projesi içerisinde yapılacak olan bisiklet parkurlarıydı. İki müjdeyi de konuşmasının son bölümünde veren Memduh Başkan, daha sonrasında bir bisiklete binerek hem bisiklet sürdü, hem de festival için gelenlerle birlikte zaman geçirmiş oldu.

Buraya kadar her şey güzel ama bir noktayı atladığımızı düşünüyorum. Mesela bu şehirde, her ne kadar bisiklet yolu olduğunu söylesek de, buna kimsenin inanacağını düşünmüyorum. Bunu düşünmeye kalktığımızda bize güleceklerini görürsünüz. Bisiklet yolu olduğunu belirttiğimiz noktalarda, (biz diyorum dikkatinizi çekerim ki hepimizin de bu konuda bilinçli olması gerekiyor) biz otomobil kullanıcıları kurallara pek riayet etmeyip, yol üzerine araç park ederek bu vasıtayı kullananların hürriyetini sınırlandırmış oluyoruz. Bu konuda da, ?nasıl olsa herhangi bir zorlama veya cezai müeyyide ile karşı karşıya kalmıyoruz´ diye düşünenlerinizin de olduğunu duyuyorum.

Umarım bisiklet yolu ve bisiklet sürme olayını iyice idrak ederiz. Ne de olsa bu durum hem sağlığımızı, hem de ekonomimizi ilgilendiriyor. Ne dersiniz?..