VELİ ALTINKAYA


KAYSERİ LİSESİ

KAYSERİ LİSESİ


“Kayseri Lisesi’nin nura koşan gençleri

Güzel Anadolu’ya güneşler taşıyacak.

Bu mefkure oldukça, azmimizin rehberi

Cehalet boğulacak, ilm ü fen yaşayacak...”

 Faruk Nafiz Çamlıbel’in kaleme aldığı ve sonradan bestelenip Kayseri Lisesi’nin her öğrencisinin tıpkı İstiklal Marşı gibi ezbere bildiği marş bu cümlelerle başlıyor.

“...Kayseri Lisesi’ni müdürü ile, muallimleriyle, bütün talebeleriyle Cumhuriyet’in ateşli, feyizli bir ocağı buldum...”

Yukarıdaki sözlerde Gazi’nin Kayseri’ye 1924’de yaptığı ikinci ziyarette sarf ettiği cümlelerden...

 Kayseri Lisesi 120 yıllık mazisi itibariyle bu şehrin ve ülkenin tarihinde önemli bir yere sahip...

Kızım Kayseri Lisesi’nden geçtiğimiz eğitim yılında mezun oldu. Bu cihetle 4 yıl süreyle okulun çalışmalarını aile birliğinin bir üyesi olarak yakından takip ettim.

Bu tarihi Lise binası, dün yine tarihinin anlamlı törenlerinden birine sahne oldu. ”Taş Mektep” olarak filmleşen ana binanın ardındaki 55 yıllık eski bina yıkılmış, yerine Büyükşehir Belediyesi tarafından daha modern bir derslik ve spor-konferans salonu yapılmıştı. Öğrenciler yaklaşık bir yıldır inşaat çalışmalarından mutazarrırdı. İşte o çalışmalar tamamlandı ve Kayseri Lisesi modern derslikler, salon, kütaphane, labaratuvar vs’ye kavuştu... İnşallah bundan sonra bu güzide eğitim kurumumuzdan daha başarılı öğrencilerimiz mezun olur.

İstiklal Mücadelesi’nde son sınıf öğrencilerinin Sakarya Savaşı’na katılması nedeniyle mezun verememesinden, bir ara BMM  kürsüsüne ev sahipliği yapmasına kadar önemli bir eğitim kurumu Kayseri Lisesi...

Turgut Özal’dan, Abdullah Gül’e kadar yetiştirdiği devlet, siyaset, bilim ve sanat adamları ile Kayseri Lisesi tarihimizdeki anlamlı yerini ilelebet koruyacaktır. Lise’ye yapılan, yeni binanın açılışında konuşan Başkan Özhaseki bunca yatırım içinde kendisini en çok heyecanlandıranın eğitime yapılan hizmet ve katkılar olduğunu belirterek yeni binanın öğrencilere hayırlı olması dileğinde bulundu.

Kayseri Lisesi Aile Birliği’nin eski bir üyesi olarak bu katkısından dolayı Başkan Özhaseki’yi tebrik etmek isterim. İnşallah ana bina da kısa sürede restore edilir ve Milli Mücadele Müzesi haline dönüştürülür.

KADIN BAŞKAN

 ADAYI

Kayseri Lisesi’ndeki programda DHA Bölge Müdürü Oktay Ensari, AK Parti yöneticileri ve bazı bayan meclis üyelerinin olduğu bir grupla ayaküstü sohbet ederken “Parti  neden kadın başkan adayı göstermiyor?” dedi. Parti yöneticileri ağzını açmadan ben de “Cumhuriyetin 100.yılında olur” deyiverdim.

Televizyona geldiğimde bir kadın aday adayı beni bekliyordu.

Ayşe Polat...

Hanımefendi ile ilk kez tanıştık. Ziraat mühendisi ve Pınarbaşı’dan aday adayı imiş. İki dönemdir de Pınarbaşı Belediye Meclisi’nde AK Parti’nin üyesi olarak görev yapıyormuş. İlçede partinin kuruluşunda önemli görevlerde bulunmuş.

 Ekrandan söylediğimi Hanımefedi’ye de tekrarladım. Kulağıma Emekli Albay Yusuf Kemal Altıparmak’ın aday gösterileceği söylentilerinin ulaştığını ifade ettim.” Pınarbaşı’da aday belirleyici ben olsam Cemil Görücü’yü aday gösterirdim” dedim.

Takdir hakkı bende olsa tercihimi Cemil Gövrücü’den yana kullanırdım. Ama 10 yıldır Parti’nin çeşitli kademelerinde görev yapmış, iki dönemdir de meclis üyeliği yapan bu hanım aday adayını AK Parti yöneticilerinin mutlaka değerlendirmesi gerektiğini düşünüyorum. Takdir onların tabii...

 

00- Kamer Genç’e tavrından dolayı Bakan Yıldız’a  tebrik yağıyormuş.

00- AK Parti’nin bugün yapılacak  genişletilmiş il başkanları toplantısına  katılacak olan Ömer Dengiz bazı görüşmeler yapmak için erken gitmiş.

00-  Büyükşehir’in Kayseri Lisesi’ne yaptığı yeni derslikler törenle hizmete girmiş.

00- Adaylığının resmen açıklanmasından sonra 16 ilçe adayının tespitine yönelik Özhaseki’nin daha etkin ve aktif olacağı söyleniyormuş.

00-Yapılan hemen her ankette AK Parti’nin Kayseri Büyükşehir’deki oyu % 60’ın üzerinde çıkıyormuş.

00-Osman Çilsal’ın olumsuz yaklaşımından sonra, CHP Cemal Sümengen’i Talas’tan Büyükşehir’e kaydırmayı düşünüyormuş.

 

CHP’NİN

BÜYÜKŞEHİR ARAYIŞI

CHP İl Başkanı Mustafa Ayan  Büyükşehir dahil tüm adaylarını bu haftasonuna kadar açıklayacaklarını ifade etmişti. Parti, Büyükşehir dahil 3 yerde arayış içinde. Büyükşehir için DSP kökenli İsmail Yavuz ile Seyit Medet’in resmen başvurduğunu biliyoruz. Ayan ve ekibi muhtemelen “en kötü ihtimalle iki aday adayımız var” diye düşünüyor olabilir. İsmail Yavuz’un bilgi ve birikimini takdir ederim, ancak;  Parti sanki Yavuz’dan çok Medet’i aday gösterecek gibi. Tabi başka aday bulamazlarsa. Bu arada İzmir’den Kayseri’ye gelen ve Talas için düşünülen Cemal Sümengen’ in de Büyükşehir’e kaydırılmasını önerenler var. Ayan pazartesiye kadar listesini Adnan Keskin’e iletmek zorunda.