MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİ ZORLANDI ?BİR´ DEDİ!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Kayserispor ligin ilk yarısının son haftasında resmen dondu. Deplasmanda Erzurum karşısında oynanan oyun öncesinde futbolcuların saha içindeki hallerini görünce, erkenden bu şehre giderek uyum sağlamanın ne denli önemli olduğunu bir kez daha görmüş oldum. Maç içinde özellikle bazı oyuncuların soğuk hava koşulları ve buna bağlı eforlarındaki sorunlarda gözüme çarptı.

Kayserispor bu denli bir müsabakayı en azından bir puan alarak tamamlamasını bildi. Her ne kadar maç öncesinde 3 puana olan inancım yüksek olsa da, yine de alınan bu bir puanla yetinmesini bilmek gerekir. Ligde sıralama anlamında da biraz olsun rahat nefes almanın verdiği keyfi, sezon arasındaki çalışmalarda yaşayabileceğiz. Maç zor hava koşullarında puanla tamamlansa da,  sonrasındaki konuşmalar ve Hikmet Karaman´ın söylemleri dikkatimi çekti.

Rakip her ne kadar alt sıralarda yer alan bir ekip olsa da sahada ortaya koyduğu performans, ligin altında bulunanların bu sezon dişli mücadele gösterip, üst sıralarda yer alanları alta çekebileceğini gösteriyor. Karaman´da tıpkı buna benzer bir söylemde bulunuyor. Doğrusunu söylemek gerekirse, ligin alt sırasında yer alan takımların aldıkları puanları 3 haftadır yorumlarımda belirtmeye çalışıyorum.

Eskiden en azından ligin alt sırasında olanlar, sezonun ilk yarısı itibariyle 11 veya altında puanda kalırdı. Şimdi ise bu rakamlar daha da yukarılara çıktı. Sezonun ikinci yarısında işler iyice karışabilir. VAR sistemi sayesinde öyle ?ben verdim oldu´ demekle de kararlar verilmiyor. Şüphe olunca kulaktan haber geliyor. ?Pozisyonu kontrol et´ deniyor. Hal böyle olunca da her takımın ligde kalma konusunda umudu yükseliyor...