MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİ YÖNETİMİ DEPLASMAN ÖNCESİ UYARMALI!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Kayserispor için geri sayım başladı. Çalışmalarını dış dünyaya kapatan temsilcimizde hazırlıkların son sürat tamamlandığını belirtmek isterim. Özellikle verilen aranın birazcık da olsa futbolcular üzerinde rehavet oluşturduğunu düşünürsek, umarım bu durum maç gününe kadar sürmez. Her iki takım için de aynı durumun söz konusu olduğu ligde, Kayserispor´un kazandığı takdirde alacağı sadece puan olmayacaktır. İki takım arasında uzun süreden beri devam eden bir çekişme vardır. Anadolu´da söz sahibi olmak adına iki takım da, aralarında oynadıkları maçlarda ellerinden geldiğince derbi havasını taraftarlarına yaşatırlar. Her ne kadar çekişme olsa da yine de tribünlerde aşırılığa kaçılmaması konusunda her iki kulüp yöneticileri de uyarıları başsından itibaren yaparak iki kulübün ne kadar ezeli rakip olsalar da dost olduklarını belirtmeliler.

Kayserispor´da yöneticiler bence deplasmanda oynanacak olan maç öncesinde Sivas nezdinde gerek Valilik makamıyla gerekse de Sivas Emniyetiyle görüşmeler gerçekleştirmelidirler. Buradaki güvenlik güçlerinin uygulamaları konusunda hassas davranılmasını istemeliler. Çünkü her Sivas deplasmanında yaşananların güvenlik güçlerinin sert müdahalesi olarak belirtilmesi, bence tribünlerde taraftarlar aralarında sözlü sataşmalarda bulunsalar da, güvenlik güçlerinin fiili müdahalesinin bardağı taşırdığının ifade edilmesi hemen hemen her Sivas deplasmanı sonrasında duyduğum konu başlıklarından birisi oluyor.

Taraftarlar tabi ki takımlarını destekleyeceklerdir. Yalnız burada bir kez daha belirteyim ki sadece takımlarını desteklemeliler. Bu konuda Kayserispor taraftarının da takımlarını Sivas tribünlerinde yalnız bırakmayarak 90 dakika boyunca destekleyeceğinden şüphem yok. Umarım onların bu desteği ile galibiyet bizim olur?