MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİ, VOLEYBOLDA MEYVE TOPLAMAYA BAŞLADI!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


İlimizin voleybola yaptığı yatırımlar ve sonrasındaki süreç, her kesim tarafından merakla bekleniyordu. Yapılan çalışmalar ve yatırımlarla ilimizde bu sporun ön plana çıkmasına yardımcı olan tüm yetkililere bir kez daha teşekkür etmek isterim. Daha önceleri Ankara, İstanbul ve bunun gibi büyük nüfusa sahip ve yeterli salonu illerde yapılan müsabakalar şimdilerde Kayseri´de yapılmaya başladı. Kayseri derken şehrin merkezinden bahsetmiyorum. İki spor salonu olan ve merkez dışında en yüksek nüfusa sahip olan Develi´den söz ediyorum. Bu müsabakaların Develi´ye alınmasının en önemli nedeni spor salonu sayısının yeterli olmasıdır. Bazı ilçelerimiz imkânsızlıklar yüzünden dış yapısı olsa da, içindeki yapısal eksikliklerini gideremeyerek ilçe merkezlerindeki spor salonlarını kullanmazken, Develi bu konuda birçok ilçeyi geride bıraktı.

3 gün sürecek olan Develi´deki voleybol müsabakaları için Kayseri, Kırşehir, Konya, Isparta, Ankara, Aksaray, Antalya, Nevşehir, Adana, Hatay, Mersin, Osmaniye, Sivas, Kahramanmaraş, Çankırı´dan toplam 400 sporcu katılımıyla maçlar oynanıyor. Bu sadece sporcu sayısıdır. Siz bir de bunun kafilelerdeki antrenör, yönetici ve seyirci sayılarını da hesaba dahil ettiğinizde, neredeyse 750 kişiden oluşan bir topluluk 3 gün boyunca Develi´de zaman geçirecekler.

Hep diyorum ya, spor sadece bireylerin veya takımların uğraşları olmuyor. Faaliyetlerin yapıldığı yerin tanıtımından tutun da, yerleşim yerinin bütün özelliklerini de burada rahat bir şekilde gelenlerle paylaşıp, bu durumu her tarafa yayabilirsiniz. Yani tanıtım için bulunmaz fırsattır. Bu nedenle voleybol branşının ilerleyen günlerde ilimizde daha fazla yapılacağını ve ilimizin tanıtımında etkin rol üstleneceğini belirterek tüm paydaşlara ve ilimize gelen takımlara çalışmalarında başarılar diliyorum?