MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİ VE VOLEYBOL HAKEM KURSU

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Salon sporlarında önemli bir yere sahip olan voleybolda, bu işin mihmandarları hakem kursu ile bu işe gönül verenleri bünyesine katmaya devam ediyor. İl Temsilciliği´nin ilimizdeki hakem sayısında yeterlilik bulmaması nedeniyle açmış olduğu kursa ilginin ise yoğun olması beni şaşırtmadı. Voleybol konusunda alt yapı sporcularına önem veren ve bir türlü üst liglerdeki takımları daha da yukarılara çıkartmakta zorlanan ilimiz yöneticileri genç sporcular konusunda sorun yaşamıyorlar. Spor branşlarına ilgi yönünden bakarsak, okullar ve kulüpler bazında voleybol, Kayseri´de hatırı sayılır bir spor branşı olarak üst sıralarda yer alıyor.

Liglerde yer alan takımlar konusunda da bu sezon iki kulübümüz 1.Lig´i hedefliyor. Melikgazi Belediyespor ve KOSB Atletik Spor; kadın ve erkek branşında ilimizde şu anda lokomotif görevi üstlenen iki kulüptür. Bu kulüplerin yanı sıra uzun süredir liglerde mücadele eden Develi ve Sahabiye´yi de unutmamak gerekir. Sadece 2.Lig olarak değil ayrıca Bölgesel Lig anlamında da ilimizin voleybola bakış açısına kısaca değinmek ve orada da iki kulübümüzün mücadele edeceğini söyleyerek onlara da haklarını teslim etmiş oluruz.

Konuya başlarken voleybol hakem kursundan dem vurmuştuk ama gelinen noktada ilimizdeki voleybola olan ilgiyi anlattık. Mevcutta önemli başarılara imza atan tüm voleybol camiasını kutluyorum. İl Temsilcisi Halil Dicle ve arkadaşlarının bu çabaları voleybolu ilerleyen yıllarda ilimizde ilk sıraya çıkartırsa da şaşmam. Hakem kursu tüm camiaya hayırlı olsun?