MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİ VE VOLEYBOL FEDERASYONU

Ofansif - Mustafa Gürbüz


İlimizde voleybol konusunda yaşanan son dakika gelişmeleri camiada büyük bir heyecan oluşturdu. Özellikle en üstte yer alan lige terfi için yapılacak maçların yarı final ve finalleri öncesinde ilimizdeki hazırlıklarını tamamlayan Voleybol İl Temsilciği, Play-Off´ların sorunsuz tamamlanması adına en ince detaya kadar tüm hesaplamaları yapmışa benziyor. Kayseri´de voleybol anlamında daha öncesinde bazı büyük organizasyonlar yapılmış ve bu durumlar başarıyla sonuçlanmıştı. Kadir Has Spor Salonu´nun ilk yapıldığı yıllarda Kadın Milli Takımımız burada Avrupa Şampiyonası´nda boy göstermiş ve o dönemde salon sporseverler tarafında doldurulmuştu. Yaklaşık 8 veya 9 yıl olmuş bu söylediğim durumlara.

O günlerden sonrasında ilimizde öylesine büyük organizasyonlar yapılmamıştı. Hatta federasyonda yaşanan değişim ikinci dönemine girdi ve daha bu yıl farklı bir organizasyon ilimize verilmiş oldu. Bunda da ilimizdeki kulüplerin payı yok dersek yalan olur. Çünkü ilimizi temsil eden kulüpler en azından bir üst lige çıkma konusunda büyük mücadele örneği göstermeye devam ediyorlar. Liglerde mücadele eden takım sayısında ise ciddi oranda bir artışının olması da alt yapı konusunda Kayseri´nin voleybol branşına ne denli bir ilgi gösterdiğini ortaya koyuyor.  

İşte yukarıda belirttiğim durumlardan mütevelli Kayseri, önümüzdeki günlerde önemli organizasyonlara ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Federasyon yöneticileri de bu önemli organizasyonlarda ilimizde yer alacaklar. Sporun bileşenleri bu konuda büyük bir özveri ile çalışmalarına devam etse de bence federasyon üst yönetimine Kayseri daha iyi anlatılmalıdır. Bu ilde voleybol adına neler yapıldığı konusunda kulüp yöneticileri de raporlarını hazırlayarak Başkan Üstündağ´a teslim etmelidir. Federasyon Başkanı M. Akif Üstündağ voleybol konusunda yaptığı çalışmalarda adından söz ettiren birisi. Umarım Kayseri olarak Başkan Üstündağ´ın da dikkatini çekmeyi başarırız?