MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİ-SİVAS MAÇI…

OFANSİF - Mustafa GÜRBÜZ


Kayserispor’un, Sivas karşısında ne yapacağını soranlar elbette geçmişe dönüp, neler yaptığımızı kısaca inceliyorlardır. Çok kötü olduğumuz zamanlarda bile rakibin karşısında iyi mücadele ederek galibiyete ulaşan taraf olmuşuz. Özellikle son zamanlarda Sivasspor ne kadar güçlü bir kadroda olursa olsun, biz bu konuda deneyimle rakibi yenmesini bilmişiz. İşte bu haftada benim düşüncem tarihin bir kez daha tekerrür edeceğidir. Yani Sivasspor ile hafta sonunda oynayacağımız karşılaşmadan galibiyetle ayrılan taraf biz olacağız. Futbolcuların o kadar çok motive olduklarını biliyorum ki, hani taşı sıkıp da suyunu çıkarır mısınız deseler bu deneyimi de yapacak moda girmişler. Sadece saha içinde gol atamamak gibi bir deneyimsizliğimizden söz edilse de, bu takımdaki her bir ferdin rahat bir şekilde kaleye giderek bu görevi yapabileceğini de son maçta net bir şekilde görmüş olduk. Yani kısacası senin mevkiin neresi demeden, defansın belkemiği dediğimiz isim bile son oynadığımız Ankaragücü maçında forvet hattında mücadele edebildi.

Kayserispor için önemli olan bir galibiyeti alması değil, rakiplerinden puanlar almasıdır. Bu sayede en azından aradaki farkı açtığı gibi alt sıralardan da hızla uzaklaşabilir. Geçen günlerde taraftarlar arasında bir fal bakıldığından söz ediliyordu. Baktım ki son yıllarda yüzde 95 yanılma payına sahip olduğu iddia edilen bu bilgisayar falın da Kayserispor, son 4 içerisinde yer almıyor. 40 puanla ligi tamamlıyor.

En azından işimiz fala kaldı diyenlere de buradan duyurmuş olayım istedim. Rakiplerin ne yaptıklarından daha çok bizim ne yaptığımızı sorguladığımız şu günlerde, yine devam diyeceğim ve biz sadece kendi işimize odaklanmalı ve rakiplerin ne yaptığından çok oynadığımız karşılaşmalarda galibiyetten başka bir sonucu düşünmemeliyiz…