MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİ MAĞLUBİYETİ İSTEDİ!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Kayserispor iki devreli bir oyun ortaya koydu. İlk yarıda ortaya koyduğu oyun ve rakibi karşısında sahada fazla etkin olamaması teknik heyetin bir taktik değerlendirmesi miydi bilemiyorum. Karşılaşmanın daha ilk dakikalarında Deniz Türüç´ün ilginç bir şekilde kart görerek bir sonraki Başakşehir maçında forma giyemeyecek olmasına anlam veremiyorum derken birde ne görelim saha içinde eyyamları ile ünlü Halis Özkahya, düdüğü ile resmen maçın dengesini alt üst etti. 

Karşılaşmanın ikinci yarısında özellikle temsilcimizde ortaya konan istek ve arzu rakip ceza sahasında gol pozisyonları bulmamıza neden olsa da, yine de maçta oyunun hakimiyeti Rizeli oyuncuların elindeydi. Teknik heyetlerin karşılıklı taktiksel varyasyonları Kayseri açısından pek sevindirici olmasa da, 10 haftadır kaybetmeyen Kayserispor ilk mağlubiyetini Rize deplasmanında yaşamış oldu. Maçta fazla konuşulacak bir noktanın olduğunu düşünmüyorum. Çünkü temsilcimizde oyuncuların gereken özveriyle sahada koştuklarını net bir şekilde söyleyemem. Sağlı-sollu ortalar da istenilenler bir türlü gerçekleşmedi. Birde futbol şansı olmalı. İki top direkten döndü. Umut ve Kravets maşallah kalenin ne kadar büyük olduğunu unutmuş olsalar gerek ki, attıkları şutlar direklerde patladı. Ne diyelim 10 haftadır 3 gol yemeyen Kayserispor ne yazık ki bu maçta, eski oyuncusu Boldrin´in de etkisi ile kalesinde farklı sayıyı gördü.   

Maçın içinde yaşananlar tribünlerde ise farklı olayların ortaya çıkmasına neden oldu. Maç sırasında Kayserispor tribünlerinin olduğu yerde karşılaşmayı takip eden taraftarlar arasında MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy ve MHP İl Başkanı Serkan Tok da bulunuyordu. Burada Rizeli taraftarların koltukları sökerek misafir tribününe atmaları ile yaşanan kargaşa da emniyet aşırı güç kullanması ve biber gazı müdahalesi sosyal medya da biranda gündemin ilk maddesi oldu.