MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİ İYİ OYNADI!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Kayserispor sahasında konuk ettiği Alanyaspor maçında istediğini yarım da olsa, aldı dersek doğru bir yaklaşım yapmış oluruz. Ligin son haftalarının geldiği şu günlerde özellikle futbolcuların motivasyonlarını sağlamanın ne kadar zor olduğunu bilsek de, yine de ligin altından kurtulmak için bu gibi önemli müsabakalardan mutlak puan veya puanlar alınmalıdır. İşte Kayserispor´da futbolcular da bu gerçekten yola çıktılar ve Alanyaspor karşısında iyi bir oyunla bir puana ulaştılar. Saha içinde gerçekten önemli işler çıkartmaya çalışan oyuncuların, kadrodaki eksikleri gözle görünüyordu. Teknik ekip defans kurgusunda başta Levent ve Kana Bıyık´ı stoper olarak kullanırken, Atila sol bekte, Kucher ise sağ bekteydi. Sapunaru ve Hasan Hüseyin ise ön libero ve oyuncu kurucu olarak orta alana yakın isimlerdi. Bu düzen rakip karşısında ilk dakikalardaki ataklarda sıkıntılı bir durumun olduğunu gösterdi. Teknik Direktör Hikmet Karaman hemen oyunda değişim sinyali verdi ve Kucher´i ortaya geçerken Levent sağ bekte, Sapunaru ise Kana ile defanstaki yerini almış oldu. Böylece defans kurgusunda denge sağlanmış oldu.

Oyuncularının bir bölümü sakat, bir bölümü ise cezalı olan Kayserispor´un, gerçekten bu hafta sahaya çıkacak kadro ve oyuncu topluluğu oluşturmakta zorlandığını, maç sonrası dile getiren Başkan Erol Bedir de mücadele isteğine bakarak futbolculara galip gelmişler gibi prim vereceklerini belirtti.

Yani kısacası Kayserispor´un sahada aldığı bu skor, her kesim tarafından yeterli görünüyor. Çünkü ortada çok eksik var. Bakalım önümüzdeki hafta Trabzon karşısında nasıl bir skor bizi bekleyecek?