MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİ HAZIR DEĞİLDİ!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Kayserispor deplasmanda Antalyaspor karşısında aldığı bir puanla ligde yoluna devam etmenin hesaplarını yapmaya başladı. Maçın ardından çok söz söylenmesi gerekse de, kısaca Antalya deplasmanını değerlendirmek gerekirse, şöyle anlatabilirim: ?Rakip karşısında korkusuz gibi görünse de, her pozisyonun ceza sahası içinde olması; defansın acizliği ve orta alanda çok güvenilen isimlerin hala kendilerini tatil modundan çıkartamamaları bize kötü bir futbol izletirdi. ?

Evet, yukarıda da kısaca başlıklar halinde aktardığım gibi ?zevkli bir karşılaşma izledik´ diyecek varsa buyursun konuşsun! Onların sadece acı çekmekten zevk aldıklarını düşünürüm. Rakibin her pozisyonunda, ?kalemize gelen rakibin ayakları birbirine dolaşsın´ diye ekran başında dua eden taraftar sayısının, pek az olduğunu düşünmüyorum. Nitekim yakalanan bazı pozisyonlarında boşa harcanması, takımımızın hala lige adapte olmadığını ortaya koyuyor. Geçen hafta Adana maçı için sahada olan ekibin, farklı bir performans sergileyip bu hafta, bir anda o performanstan uzak bir görüntü vermeleri aklımı karıştırdı.

Sahi kulüpte hala futbolcular arasında bir kenetlenme olmadı mı? Ya da hala kafalar milli maç arasında mı? Diyorum ya, işimiz gerçekten zorlaşıyor. Zaman gün geçtikçe kısalıyor. Bakınız lig başlıyor diyorduk ve şu anda 4 haftayı geride bıraktık. Peki, elde ne var derseniz, koskocaman 2 puanımız var. Lige yeni çıkmış takımların dahi, can havliyle ilk haftalarda ne alabilirsek avantajdır düşüncesini unutmadan, bu kervana bizde katılmalıyız. Her zaman söylediğim gibi lig iki farklı kulvarda yorumlanır. Birinci yarıda aldığınız puanlar, ikinci yarıda gücünüz ve lobinizle alacaklarınız?