MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİ, DERBİDE BİR PUANA RAZI OLDU!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Süper Lig temsilcimiz Kayserispor sahasında konuk ettiği Trabzonspor maçında, sahada elinden geleni yaptı. Gol yollarında bir türlü istediğini alamayan Kayserispor, bir puana razı oldu. Sözüm ona bazı yorumcular temsilcimizin bu yerlere kadar şans eseri geldiğinden dem vurmuşlardı. Ama görüldüğü kadarıyla oynanan iki önemli maçta Kayserispor puan alan taraftaydı. Yani oynayan Fenerbahçe ve Trabzonspor´dan ezilmeden alınan iki puan Kayserispor´un oldu. Hatta temsilcimizin galibiyeti kaçıran tarafta olmaları işin farklı bir boyutudur.

Gelelim maçın içinde yaşanan gelişmelere. Çünkü maç sonrasında hakemlere yönelik çok eleştiriler vardı. Hele Teknik Direktör Şumi açtı ağzını, yumdu gözünü dersek yanlış olmaz. Şumi, ?Saygı istiyorum´ derken, Başkan Erol Bedir ise yaşanan süreçte maçı idare eden hakemlerin daha dikkatli düdük çalmaları gerektiğinin altını çizdi. Aslında yapılan eleştiriler haksız değil. Maçın içinde çalınan düdüklerde hakkaniyet aramaya çalışsam da, pek bu konuda orta hakem Özgür Yankaya´ya hak verecek olamıyorum. Resmen eyyam yapmaya gelmiş bir hava içindeydi. Hatta çaldığı düdüklerde Kayserispor´un zarara uğradığını çok net gözlemledik. Hiç bir alakası yok iken Deniz´e gösterilen kart, gelecek maçta bu futbolcunun cezalı olmasına neden oldu. Verilmeyen bir penaltı var ki sormayın gitsin.

Yani kısacası Kayserispor beraberliğe razı olmak zorunda kaldı. Şimdi Milli maç arası var. Onda da iyice çalışarak hazırlıklar devam etmelidir?