MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİ BASKETBOL VE YÜKÜ OMUZLAYANLAR!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


İlimizi bu sezon kadınlar basketbol liginde temsil edecek olan ve AGÜ geçmişini geride bırakarak tarihine yeni bir sayfa açan Kayseri Basketbol´da, çalışmalar tam gaz devam ediyor. Spor konusunda son yıllarda ilimizde pek istemediğimiz durumlar ve geriye düşmeler yaşasak da, günümüz mali koşullarında kulüplerin ayakta kalabilmek için yoğun bir uğraş içinde yer aldıklarına yakinen şahit oluyorum. Bu bağlamda Kayseri Basketbol da ilimiz yerel yönetimlerinin (ki, başta Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve sponsorların) destekleri ile düşük maliyetli bir takımla, ligde kalabilmenin yollarını arayacak.

Geçtiğimiz haftalarda Ankara´da yer aldığım sırada, Kayseri Basketbol ismi üzerinde anlaşıldığı ve yeni yönetimin de bu yolla kurulduğu kulağıma gelmişti. Bu haberi alır almaz hemen telefona sarılarak bazı isimlere ulaştım. O günlerde konuştuğum isimlere işlerinin gerçekten çok zor olduğunu belirtmiş ve yollarının açık olması temennisinde bulunmuştum. İşte gelinen nokta ve Kayseri Basketbol yaklaşık 5 günde yeni takımıyla sezona hazır oldu. Oyuncular sağlık kontrollerinden geçtiler. Şimdi ise Mersin´de oynanacak olan turnuva için zaman sayıyorlar. Bu arada ilimizde yapılması planlanan fakat mali kaynaklar yüzünden ?belki de ertelenebilir´ denilen ?Erciyes Cup´ Turnuvası´nın da 12.si yapılacak.

Kısacası Kayseri Basketbol yeni oyuncuları ve yönetimiyle yeni sezonda ?Bismillah´ diyerek yola çıkıyor. Bu arada kulübün başında Koç Ayhan Avcı yer alıyor. Ayhan Avcı´yı sezon içinde çoğu zaman yaptığı taktikler veya değişimlerde yerden yere vuran bir isim olarak bu anlaşma öncesinde kulüple oturarak onca alacağına rağmen Kayseri için her şeyi bir kenara iterek taşın altına elini koymasını da takdir etmek gerekiyor. Hani ?yiğitlik´ yapmış. Bu yüzden de ne kadar eleştirsek de hakkını da teslim etmeliyiz. Uzun süredir Kayseri´de yaşayan birisi olarak bu yükü omuzlamış.

Bu hak teslimi derken Genel Menajer Ahmet Bozbey´i de bir köşede unutmayalım. Uzun yıllar arkadaşım olan Ahmet de, gerçekten kulübün kapanmaması için yoğun uğraş içinde oldu. Ahmet, Ayhan ve diğerleri! İşte bu isimler olduğu sürece ilimizde kadın basketbolu uzun süre sevenleriyle birlik olacaktır?