MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİ BASKETBOL TURNUVAYA HAZIR!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


İlimizi kadın basketbolunda temsil eden ve yeni bir döneme başlayan Kayseri Basketbol´da, sezon öncesi çalışmalar devam ediyor. Koç Ayhan Avcı gözetiminde çalışmalarını sürdüren takımda, oyuncuların birbirleriyle kaynaşma sorununu çabuk çözümlemeleri yöneticileri de memnun etti. Mersin´de yapılan turnuvada ayağının tozu ile maçlara katılan yeni oyuncuların istenilen performansı göstermesi sezon öncesinde kaybedişle fazla bir durumun olmadığını ortaya koydu. Teknik heyetin farklı bir çalışma yaparak yaklaşık 3 gün içerisinde oluşturduğu kadro ile maçlara çıkması ve burada iyi mücadele edilmesi ilerisi için yönetimi umutlandırsa da Koç Ayhan Avcı takımın hala zamana ihtiyacı olduğunun altını çiziyor.

Oyuncuların sürekli hazırlık maçları yaparak eksik olan yanlarını kapayacaklarını belirten Avcı, yabancı oyuncu sayısındaki azlık nedeniyle yerli oyuncuların maçlarda daha fazla süre alacağına dikkat çekiyor. Basketbolda uzun zamandır beklediğimiz ve alt yapımızdaki isimlerin teker teker yukarılara çıkması için maçlarda onlara zaman verilmesiydi. İşte bu sezonu bir fırsat olarak değerlendirmek isteyen Kayseri Basketbol yöneticileri de ligden düşmeyecek ama burada rakiplerini de hafif zorlayacak bir yapıda kadro ile maçlara çıkacaklarını söylüyorlar.

İşte kısa sürede hazırlanan takımda oyuncular ve konuşulanlar! 4 Ekim´de başlayacak olan Erciyes Cup´ta takımın mücadelesini taraftarlarından yakından takip etmelerini isterim. Çünkü sezon boyunca bu takımın taraftar desteğine çok ihtiyacı olacak.  Ha bu arada belirtelim ki, Kayseri Basketbol lige Bellona Kayseri Basketbol olarak çıkacak. Ana sponsor olan Boydak Holding´e başta CEO Alpaslan Baki Ertekin Bey´e de buradan teşekkür ederim. Bu konuda kulübün bugün veya yarın bir açıklama yapacağını da belirtelim?