MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİ ARADA ÇOK ÇALIŞACAK!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Kayserispor´da ara dönem sıkı bir çalışmayla geçecek. Özellikle futbolcuların performanslarının ikinci yarıda daha üst seviyede olabilmesi için kondisyon yüklemesinin yanı sıra futbolcuların dirençlerinin de artırılmasına çalışılacak. Teknik Direktör Hikmet Karaman´ın 90 dakika boyunca koşan bir ekip oluşturabilmek istediği kulüpte konuşuluyor.

Erzurum maçında oynanan oyun ve futbolcuların soğuk hava karşısındaki etkilenmeleri teknik heyet kadar, yönetimin de dikkatini çekti. Bu nedenle Kayseri´nin ikinci yarıda hava koşullarının da Erzurum´a benzer olabileceği ifade edilerek, çalışmaların genel bölümünün güney bölgelerinde yapılması kararlaştırıldı. Bu bağlamda öncelikle Türkiye Kupası maçını oynayacak olan Kayserispor´un, bu maç sonrası lig maçı için aynı gün Antalya´ya dönerek kampa gireceği konuşuluyor. Süper Lig maçı için Antalya´da kampa girecek takımda sakatlıklar ve cezalılar konusu, kulüp yönetiminin artık kafasındaki meşguliyetlerden birisi değil. Çünkü sakatlıkları geçen oyuncuların saha içerisinde birbirlerinin yerine geçebilmek için antrenmanlarda gösterdikleri performans, teknik heyetin beğenisini kazanıyor.

Kayserispor genç oyuncularıyla da ikinci yarıda adından sıkça söz ettireceğe benziyor. Hikmet Karaman´ın felsefi olarak yaptığı çalışmalarda genelde altyapı futbolcularından bir veya birkaçını A Takım kadrosuna kazandırdığını biliyoruz. Kayserispor´da aynı durumla karşılaşırsak hiç şaşırmam. Özellikle altyapıdan gelenlerin tecrübesi eksik gibi görünse de, önemli karşılaşmalarda bu oyunculara kadroda yer verilebilir. Bu bağlamda altyapı koordinasyon ekibine ve scout ekibine çok iş düşüyor. Karaman, umarım sezon sonu itibariyle hedeflerini gerçekleştirir. Çünkü Kayserispor taraftarı ondan bunu bekliyor?