VELİ ALTINKAYA


KAYNAYAN KAZANA ATILAN TUZ

KAYNAYAN KAZANA ATILAN TUZ


... Aslında CHP’de seçimden hemen sonra “yemin etmeme” odaklı başlayan kriz süreci daha uzasaydı partide ciddi sayıda milletvekili genel başkana rağmen genel kurula katılacak ve yemin edecekti. Kılıçdaroğlu bu rahatsızlığı gördü ve iktidar cenahı ile yapılan protokolü gerekçe göstererek Meclis’e girme kararı  aldı. Bakın o protokülün üzerinden aylar geçti, Meclis çalışmalarını sürdürüyor, ancak, cezaevindeki milletveillerini dışarı çıkartacak adım ne atıldı, nede CHP yönetimi bunun üzerinde uzun boylu duruyor. Özellikle İstanbul milletvekillerinin bir bölümünün  Mustafa arıgül’le sıcak temasta olduğunu herkes biliyor. Bunlar hiç olmazsa Sarıgül’ün CHP’nin İstanbul Büyükşehir adayı olmasını istiyor. Kılıçdaroğlu ise CHP koridorlarında Sarıgül adının  hiçbir şekilde  dillendirilmesindenyana değil. Baykal, Sav ve Sarıgül’ cüler, hatta buna örgütten sorumluluk görevi elinden alınan Gürsel Tekin’i de ekleyin Kılıçadaroğlu’nu parti içinde ciddi bir sıkıntı bekliyor. Dersim olayı kaynayan kazanın içine atılmış bir avuç tuz.

SELÇUKLU MÜZESİ

Gehver Nesibe Şifahanesi’nin (Eski Tıp Tarihi Müzesi’nin) Selçuklu Müzesine dönüştürülmesi fikrine karşıydım. Hatta bu konuda önceki çalıştığım kurumda TV programları ve yorumlar yaptım. Kayseri’ye bir Selçuklu Müzesi kurulabileceğini, ama bunun Şifahane’nin olduğu yerde değil, Hunat Medresesi veya bir başka tarihi mekan  da gerçekleşebileceğini söylemiştim. Belliki Vakıflar, Kültür Bakanlığı

 

ve Büyükşehir, bu noktada kararını vermiş. Hatta Selçuklu Müzesi ile ilgili önceki gün Büyükşehir

 

Belediyesi’nden yapılan açıklamadan anlıyoruzki müzenin projesi bile hazırlanmış. Başkan   Özhaseki tarihi mekanın önce amacına uygun kullanılmadığını, yeni proje ile tarihe ve kültüre daha çok hizmet

 

edeceğine inanıyor.

MIŞ… MİŞ… MUŞ

_ AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş BDP’li Sakık’a “Talimatı Kandil’den yada İmralı’dan alıyorsunuz” deyince ortalık karışmış.

 

_ Depremzedelerin kalacağı yeni bir mekan bulunmuş.

 

_ MHP’de kongreye yönelik delege seçimi yeni yıl da başlıyormuş.

 

_ KTO Başkanı Kilci’yi akrabaları dışında hafta da  beş kişi daha ziyaret edebiliyormuş.

 

_Büyükşehir Erciyes’de kayak mevsiminin açılması ile birlikte görkemli bir törene hazırlanıyormuş.

 

_ TEMA Vakfı İl Temsilcisi İsmail Gökşen HAS Parti il başkanı olmuş.

KULİS BULVARI

DEPREMZEDELER YER BULUNDU

Van’dan gelen 120 depremzede üç ayrı kamu tesisinde konuk ediliyor. Hallerinden de memnunlar.

Depremzeleren barınma işini Büyükşehir ve Vilayet birlikte götürüyor. Bir kaç gündür üç

ayrı mekanda konuk edilen depremzedelere toplu kalabilecvekliri bir mekan bulunmuş.Sanıyorum

Vilayetler Hizmet birliği tarafından yapılmış ve halen bu duran 200 kişilik bir yurt varmış. Buranın eksikleri kısa sürede tamamlandıktan sonra depremze deler buraya yerleştirilecek. Büyükşehir’de  Sürekli sıcak yemeklerini verecek.