MUSTAFA GÜRBÜZ


KARAMAN´IN DEĞNEĞİ´NİN HİKMETİ!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Kayserispor için önemli sayılacak bir sezon geride kalıyor. Kulüplerde ilk yarı ve ikinci yarı dönemleri konuşulmaktansa ilk hoca ve ikinci hocanın takıma katkıları olarak yorumlar yapılmaya devam ediyor. Kayserispor sezon başında lige Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam ile başlamış ancak istediği çıkışı gösteremediği için yolun henüz başı diyebileceğimiz haftalarda yollar ayrılmıştı. Daha sonrasında ise eski çalıştırıcılardan Hikmet Karaman ile yol birlikteliğine başlanmıştı.

Buraya kadar normalde takımın genelde bilinenlerini anlatmaya çalıştım. Peki, yazımızın başlığında yer alan ?değnek´ derken neyi anlatacaksın?´ diyebilirsiniz. Burada Hikmet Karaman ve takımın geldiği günden bu yana aldığı yolu bir anımsayarak başlangıç yapalım isterim. Çünkü başarısız olup da ligin alt sıralarında yer alan takımların başına yeni bir çalıştırıcı gelecek olduğunda hep bir umutla yukarı yükselişi en kısa sürede yapabilecek mi diye umut edilir. Bu, genelde pek başarılmaz ama Hikmet Karaman bunu gerçekleştiren nadir çalıştırıcılardan birisidir. Hani elimizde ?sihirli bir değnek´ yok derler ya. İşte o sözden yola çıkarak ?Hikmet Karaman´ın elindeki sihirli değneğin nimeti ya da hikmeti nedir?´ diye bir sormak istedim.

Aslında bunun cevabı ?çok çalışmak´ diyenlerinizi duyar gibiyim. Hikmet Karaman ligde bazı takımlarda görevler almış ve bunu yaparken de kendisini her daim geliştirmek adına Avrupa´daki sistemleri de enine boyuna inceleme gayret etmiş bir isim. Hal böyle olunca da yıllar ve birikimle birlikte her maçta veya her takımda neler yapabileceğini önceden kestiren bir kişiyle karşı karşıya gelmiş oluyorsunuz. Kayserispor açısından önemli bir transfer olan Karaman umarım bu takımı yıllar önce hedeflediği ama gerçekleştiremediği Avrupa Kupası maçlarında da idare eder?