VELİ ALTINKAYA


KADIN BAĞIMSIZ ADAYDAN MESAJ VAR


    İki gün önce Kayseri'nin üç bağımsız adayından Emine Tok Sezgin hakkında kısa bir değerlendirme yapmıştım. Hanımefendi, İstanbul'daki bir ajans aracılığı ile aşağıdaki mesajı gönderdi. Aynen yayımlıyorum:

Değerli basın mensubu Veli Bey,

   Köşenizde beni tanıtmaya çalışan yazınız ve ilginiz için teşekkür ederim.

   Ben 1958 yılında Uzunyayla'nın Marşlı köyünde Çerkes bir anne ve babanın kızı olarak dünyaya geldim.

    İlk okulu Sivas`ta orta ve liseyi Kayseri'de okudum. Ve sıra ile Kadı Burhaneddin (Orta Okulu) , Kayseri Lisesi ve Ankara Gazi Üniversitesi Kimya Mühendisliği'nden mezun oldum. Marshall Boya araştırma laboratuvarlarında mühendis, yönetici ve daha sonra pazarlama departmanında yöneticilikler yaptım. 22 yıllık görev süresi sonunda 2003 yılında emekli olarak Marshall Boya'dan ayrıldım. Casati Boya'nın Türkiye'ye gelme, markalaşma sürecini yönettim ve 2011 yılında kendi isteğimle ayrılarak şu anki işimi ortaklarımla kurdum. Sanayici iş kadınıyım.

   Evet Çerkes'im; ama siyasete sadece Çerkes hemşehrilerimin oyuna talip olarak başlamadım.

Tüm Kayserili hemşehrilerimin Meclis'teki sesi olmaya talibim. Siyaseti halkın sesi olarak, halkın arasında sürekli iletişim içinde yapacağım. Mevcut partilerin programları ve disiplinleri nedeni ile hemşehrilerimizin dile getirilmeyen isteklerini bağımsız vekilleri olarak dile getirecegim. Meclis'te onların sesi olacağım.

   Türkiye'de yaşayan etnik kökenlerin nüfusları oranında bile temsil edilmedikleri bir gerçek. Temsil edilmeyen halkların Meclis'te sesi olmak için siyaset yapacağım.

   Daha demokratik standartlarda Türkiye için siyaset yapacağım.

Ayrıca 21 ve 22 Mart'ta Kayseri'de salon toplantısı yaparak hemşehrilerime sesimi ilk olarak duyurdum. Pınarbaşı, Uzunyayla, toplantıları yaptım. 14-15 Nisan'da da Kayserili hemşehrilerimi ziyaret ettim. Önümüzdeki günlerde de Kayserili seçmenlerimle muhtelif  yöntemlerle buluşacağım. Saygalarımla Emine Sezgin...”

KTO'DAN ÜÇ ÇALIŞMA

   Hafta başında Kayseri Ticaret Odası'nın üç yayını ulaştı.

    Ticaret Odası zaman zaman kültürel ve ticari konularda da eser yayınlıyor...

   Bir süre önce KTO yönetimine hitaben yazdığım yazıda, merhum Prof.Dr.Faruk Sümer'in Yabanlu Pazarı” adlı çalışmasını yeniden yayınlamaları dileğimi iletmiştim... İnşallah bu da gerçekleşir.

   KTO, Prof.Dr. Mahmut Özdevecioğlu'nun önderliğinde yapılan iki araştırmayı kitap haline getirmiş. Bunlardan biri Tüccar Profili Araştırması”, diğeri ise Merkez Çarşı Araştırması”

   Bu iki araştırmada ilginç bulgular var. Tüccar Profili Araştırması”nda 1997-2014 arasındaki verilere ilişkin bu mukayese de yapılmış.

   Diğer araştırma ise Kayseri'nin geleneksel çarşısı diyebileceğimiz dış kale surları içindeki bölgeye dair ilginç tespit ve analizler var.

    KTO'nun yaptığı bu iki çalışmanın sadece tüccar beklentisi olarak değil, Belediyeler başta bir çok kuruluş açısından da ışık tutucu olduğu muhakkak...

   KTO'nun ORAN Kalkınma Ajansı  ile birlikte yayınladığı 2013-2014 Rekabet Endeksi'nde de araştırma hakkında bilgiler verildikten sonra; demografik yapı, altyapı, ulaşım, sağlık, eğitim, sosyal yaşam, makro ekonomi, dış ticaret ve sanayi, finansal piyasalar, turizm, tarım, inovasyon, girişimcilik, yüksek öğretim ve teknolojik altyapı konularındaki endekslere yer verilmiş.

   Bu çalışma sadece Kayseri verilerini kapsamıyor. Ülke geneli ile ilgili mukayeseler de yapılmış.

   Her üç çalışmada ilgilenenler ve araştırmacılar için iyi bir kaynak...

   KTO'yu bu çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum... Sadece istatistiksel değil, şehrin ticari-sınai tarihi noktasında KTO'nun çalışma yapması dileğiyle.

 

 

 

00-YSK kesin aday listesini ilan etmiş.

00-3 dönemlik vekiller Taner Yıldız, Mustafa Elitaş ve Sadık Yakut da partilerinin ilçe gezilerine katılacakmış.

00- MHP Milletvekili adayı Kilci isim vermeden bazı partilerin seçim vaatlerini uçuk-kaçık ve gerçekleştirilmesi imkansız” diye yorumlamış.

00- Kayseri'nin tanınmış isimlerinden olan Vatan Partisi 1. sıra adayı Sema Karaoğlu ile, Anadolu Partisi 1. sıra Adayı Oluş Molu gittikleri yerlerde yoğun ilgi görüyormuş.

00-  İlçe ilçe muhtarları dinleyen Başkan Çelik, her ilçeye onlarca milyonluk yatırımlar yapıyormuş.

 

 

CUMHURBAŞKANI

DA GELEBİLİR

   Kayseri, önümüzdeki ay seçim çerçevesinde sırasıyla CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nu 3 Mayıs, MHP Lideri Bahçeli'yi 23 Mayıs ve AK Parti Lideri Davutoğlu'nu ise 31 Mayıs'ta ağırlayacak. Henüz resmi bir açıklama yapılmasa da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da 27 Mayıs'tan önceki bir tarihte Kayseri'ye gelerek Valilik ve belediyeler odaklı bazı açılışlara katılacağı söyleniyor. Erdoğan'ın Kayseri programı gerçekleşecek olursa çalışması son aşamaya geldiğini bildiğim Kayseri Mahallesi'nin bulunduğu bölgede bir açılış programı düzenlenecek gibi. Sanıyorum şu anda Saray yetkilileri ile gayrı resmi görüşmeler sürüyor... Belli ki Cumhurbaşkanı seçim öncesi yine isim vermeden Kayseri'den de 400 vekil isteyecek...