SAMİ DAYANGAÇ


İYİ PARTİ TALAS’TA FİŞİ Mİ ÇEKTİ?


Kıymetli okur, yazılarımızı ilgi ve dikkatle okuyan, olumlu, olumsuz görüşlerinizi de bildiren sizlere müteşekkiriz. Geçtiğimiz günlerde okurlarımızdan aldığımız maillerden biri dikkatimizi çekti. Okur “Talas’a bu aralar gelip bir bakın partilerin durumuna” deyince iftar sonrası kısa bir Talas turu şart oldu.  Her zaman olduğu gibi yoğun bir araç trafiği sonrası güzel Talas’a vardık. Seçimlerde iddialı olduklarını beyan eden partilere baktık. Cumhur İttifakı sabahtan sahura kadar sahada ve parti ışıl ışıl. Ana muhalefette bir hareket göremedik. Kamu ihalelerinden tanıdığımız İYİ Parti adayı da iddialıydı, ona da gittik. Işıklar kapalı, yakınlarda oturan birine sorduk cevabı şöyle oldu: “Talas'ta İYİ Parti’nin ışıkları birkaç gündür yanmıyor. İlk günler kapının önünde araç park edecek yer bulunmayan İYİ Parti'de şimdi sessizlik hâkim.” 

Binanın altındaki esnaf, "Yoğunluk ve ilgi kayboldu. Dükkânın önüne konulan araçlardan yorulmuştuk. Şimdi ne gelen var ne giden. Biz de rahatladık. Kaç gündür akşamları lambalar bile yanmıyor. Herhalde seçimden ümidi kestiler." diye konuşuyor. 

İYİ Parti Talas teşkilatını zaten delege seçimlerindeki tartışmalardan, sabahlara kadar süren sayımlardan, eski il başkanını suçlayanlardan hatırlıyoruz. Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın'ın gerek 5 yılda yaptıkları gerekse de seçim döneminde gösterdiği performans, rakiplerini zorda bırakmış gibi görünüyor. 

Özellikle Avşar Kültür Evi’ni hizmete açması, Avşarlar üzerinden siyaset yapmaya çalışan İYİ Parti adayının gardını düşürmüş durumda. Gerek Avşar buluşmalarına gerekse de Kültür Evi’ne gösterilen ilgi ve Mustafa Yalçın'a teveccüh Avşar olan iki büyük rakibi için de yolun sonunu göstermiş durumda. 

Mustafa Yalçın’ın seçim döneminde hizmet belediyeciliğini konuşturarak ardı ardına hem kırsalda hem de merkezde tesis ve yatırımları hizmete sunması büyük takdir topladı. Zaten önde olan Başkan Yalçın'ın arayı açmasını sağladı ve diğer partilerde yılgınlığa neden oldu. Başkan seçilmesi ile birlikte hizmet atağına geçen Mustafa Yalçın, parti ayırımı yapmadan herkesin başkanı olmayı başarması, yeni dönemde de kadirşinas Talaslıların hizmete göre de seçeceklerini düşünüyoruz. Görünen o ki Mustafa Yalçın Talas'ta ikinci dönemine hazırlanıyor. Son bir haftaya girdik, bakalım sonuç ne olacak?

 

GÜNÜN SÖZÜ: Kötü, kendini güzel pazarlayarak iyi gözükür, bunu iyi gören göz ise ondan daha kötü gözükür…