VELİ ALTINKAYA


İYİ DE SAYIN BAŞKAN!

İYİ DE SAYIN BAŞKAN!


Nüfus itibariyle küçük bir vilayet gibi gözükmekle birlikte  Tunceli Osmanlı’nın son dönemi ve 90 yaşındaki genç Cumhuriyetin en önemli şehirlerinden biri olmuştur... Bu manadan olmak üzere Başkan Özhaseki’nin Tunceli’de yapılan bu toplantıda konuşmacı olması bana göre anlamlı... Muhtemelki parti genel merkezinin talimatı çerçevesinde  gerçekleşmiştir bu ziyaret ve konuşma...
Konuşmadan sonra bir meslektaşımızın Tuncelili olan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’ndan kazandığı tazminatlarla dağıttığı sucuklardan getirip getirmediğini sorması üzerine bakın Başkan Özhaseki ne demiş.
“Getirmedim. Aslında o işte Kemal Beyin doğrusu günahının olduğunu zannetmiyorum. Memleketinde olduğum için söylemiyorum. Kayseri’de kendini milletvekili seçtirmek isteyen biri vardı, atraksiyonlar peşindeydi,  işler de kötüye gitmişti. O arkadaşımız elinde seneler öncesine ait adliyelerde görülmüş, temyizleri bitmiş, Yargıtay’da kesinleşmiş bir dosyayı tersine çevirip, yalanla dolanla Kemal Bey’in önüne koydu. Kemal Bey de genel başkanlığının ilk döneminde bir dosyayla çıkmak istedi. Bir iki gün içinde ofsayta düşüğünü anladı. Kayseri CHP İl Başkanı bunlar doğru değil dediği halde artık CHP’de algı idaresi başladı. Üç savcı 10 ay boyunca iddiaları inceledi ve bunların haksız itham olduğu kesinleşti. Bir belediye başkanı olarak özeliniz, ticaretiniz, belediye ile alışverişiniz yok, sadece hizmet ediyorsunuz insana. Töhmet altında kalan, iftiraya uğrayan biri olarak dava açar mısınız?. Dava açtım. Bu bir onur meselesi, para meselesi değil. 20 dava açtım 10'u bitti. Kemal Bey’e, Baykal'a, Atilla Kart Bey’e, Kayseri milletvekiline karşı açtığım 10 davayı kazandım. 10'u da devam ediyor. 150 milyar lira kadar mahkemelere para yatırdılar. Onun 20 milyarıyla sucuk alıp dağıttım. Geri kalan paranın üzerinde icra kararı var, onları da alıp fakir fukaraya dağıtacağım. Bu işten fakir fukara istifade etti..”
 Başkan Özhaseki’nin yukardaki konuşmasını İHA’nın haberinden aynen aldım. O konuşmada ki şu cümleden hareketle bazı eleştirilerim olacak. O cümle şu.:“Aslında o işte doğrusu Kemal Bey’ in günahının olduğunu zannetmiyorum...”
   Evet  Sayın Başkanın ifade ettiği gibi Sayın Genel Başkanı bu havuza iten Sayın Milletvekilidir. Ancak, TBMM’deki o ilk konuşmadan sonra devrin il başkanının genel başkan nezdinde yaptığı bilgilendirme, sonraki sürece rağmen “Milletvekilinin telkini ile günahkar olan” Sayın Genel Başkan niye tevbe etmemiş?..
 Kişi bilerek veya bilmeyerek günah işlemiş olabilir. Ama,  yaptığının günah olduğunu anladığı an “Algı idaresini” bırakıp hakkı teslim etmesi gerekmez mi?. Haydi diyelimki ‘Bu siyasetçi, bizim siyasette böyle birşey olmaz’ sükut gerekmez mi?
 CHP’li vekillerin suç duyurusundan sonra üç savcının 10 ayı aşan soruşturmasından sonra dahi Sayın Genel Başkan günah işlemeye ve işletmeye devam etti. Cenaze için geldiği Kayseri’de işlediği o günahtan pişman biri gibi mi konuşmuştu?.. Bu işte günahsız olan bir genel başkan, yardımcılarını, onlarca milletvekilini Kayseri’ye göndererek  Büyükşehir Belediyesi ile doğrudan ilgisi olmayan bir konuyu her duruşma öncesinde gündeme taşır mı?...
  Sayın Özhaseki gerçekten bu hususta Sayın Kılıçdaroğlu’nun günahsız olduğuna inanıyor mu bilmem. Ama, sanmam. Muhtemelki Genel Başkanın mehleketinde tansiyonu yükseltmeme adına nezaket çerçevesinde bir yorum yapmış olabilir.
 Ama, emin olsun ki Sayın Özhaseki’nin Tunceli’de söylediği o cümle, bu konu ne zaman gündeme gelirse karşısına “İyi de Sayın Başkan siz bu konuda Sayın Kılıçdaroğlu’nun günahsız olduğuna inandığınızı söylemiştiniz” diye çıkacaktır...
Mevlana Abdurrahman Cami Hazretlerinin günah ve tevbe ile ilgili güzel bir sözü var. Mealen diyorlarki:
 “İnsanlar çoğu zaman günahlarından sonra ‘Ya Rabbi affet, bir daha yapmayacağım’ der ve tekrar günah işlemeye devam ederler. Bu durumda o tevbelerinde birer günah olarak hanenize yazılacağını unutmayın..!”

Mış… Miş… Muş…
00-TPAO Kayseri’de 12 kuyu için başvurulan  petrol arama ruhsatını iptal etmiş.

00-AK Parti Bünyan İlçe Başkanı’nın ani vefatı herkesi üzmüş.

00- Başkan Özhaseki bugün bir basın toplantısı ile  gündemi değerlendirecekmiş.

00-Başkan Özhaseki Tunceli’de malum iddialar konusunda CHP Liderinin günahsız olduğunu söylemiş.

00- Yeni adliye binası ay sonunda hizmete giriyormuş.

00-  Merkezin ilk adayını Talas’ta açıklaması beklenen MHP’de Kocasinan ve Melikgazi için  kulis yapan isimler varmış.

TÜRK YEREL MEDYASI AB YOLUNDA PROJESİ
AB Bakanlığı’nın İngiltere Büyükelçiliği’nin katkıları ile düzenleyeceği “Türk Yerel Medyası AB Yolunda Projesi”nin 5. bölgesel bilgilendirme toplantısı yarın Kayseri’de başlıyor. Kayseri’de dahil 13 ilden meslektaşlarımızın  katılacağı seminerin açılışı yarın 9.30’da  İngiliz Sefaretinden bir yetkili, Bakanlık Müsteşar Yardımcısı ve Sayın Vali’nin konuşması ile başlayacak. AB ile ilgili bazı sunumlar var. Öğleden sonra bizim de konuşmacı olarak katılacağımız “Türk Yerel Medyası’nın AB Sürecinde Daha Etkin Rol Alması” konulu bir panel var. Türkiye ile AB arasındaki ilişkilerin çok iyi olmadığını biliyoruz.Veya planlandığı gibi gitmediğini biliyoruz. Sokaktaki vatandaşın da AB üyeliği noktasında eskisi kadar bir beklentisi yok.Yani vatandaş umudunu hergeçen yitiriyor. Bu toplantılar bu neviden beklentiyi olumluya çevirebilir mi?.